HALLE - Bewoners participeren in werking ondersteuningswoningen

C21

HALLE - Bewoners participeren in werking ondersteuningswoningen

Editiepajot_halle_ocmw
Ingezonden foto
 

Het OCMW van Halle opende vandaag in haar ondersteuningswoningen (Louis Vanbeverenstraat), de ontmoetingsruimte “Beverberg”. Een van de vroegere woongelegenheden werd omgebouwd tot een multifunctioneel lokaal waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en overleggen.

 Zowel bewoners van de Vanbeverenstraat als van Nikkenberg kunnen er terecht. Voorzitter Marie-Rose Harnie stelt: “Onze bewoners vinden de ruimte belangrijk om elkaar te leren kennen. Het is een manier om de eenzaamheid te doorbreken, uit het sociaal isolement te raken en soms ook om kleine misverstanden uit te praten”.
Beverberg is telkens een halve dag per week open. Er wordt gezorgd voor kaarten, gezelschapsspellen en er is koffie en frisdrank ter beschikking.
Een maatschappelijk werker van de thuiszorg houdt er zich één namiddag per week ter beschikking voor het beantwoorden van vragen of het oplossen van kleine probleempjes. Tijdens een maandelijkse vergadering krijgen de bewoners de kans om hun mening te geven en bij te dragen tot het verbeteren van de werking en de woonomgeving.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief