Autosport op de braderie in HALLE

C21

Autosport op de braderie in HALLE

Editiepajot_halle_racen
Ingezonden foto

Vorig weekend waren Steve Claeys en Erik Delnest nog te bewonderen in hun #113 BMW E30 325i op het circuit van Zolder voor de vijfde race in het BGDC kampioenschap en dit in het kader van de Syntix Superprix, maar komend weekend kan men ze aanschouwen op de jaarlijkse braderie te Halle.

Ze stellen daar hun racewagen tentoon ter promotie van de autosport en dit samen met een racesimulator welke ze gebruiken om de knepen van het vak te leren en dit vanuit de comfort van hun eigen huis.
"We zijn inderdaad te vinden in de Volpestraat aan de Paterskerk op vrijdag, zaterdag en zondag en dit om onze hobby activiteit voor te stellen aan het grote publiek. Velen vinden autosport een intrigerende sport en wij willen de drempel kleiner maken.
We hebben een racesimulator bij welke de bezoeker kan uitproberen. Deze biedt een leuke kijk op de autosport en in alle veiligheid. Het benaderd de werkelijkheid zeer dicht, want je kan daar perfect alles op leren, gaande van rijlijnen, rempunten, kijktechnieken enzovoort.
Het enige wat je mist is het gevoel van de G-krachten. Maar deze kan je ook aan de lijve ondervinden want voor 3 piloten welke de snelste ronde op onze simulator neerzetten, geven wij een passagiers rit in onze racewagen weg en dit op Circuit Zolder" verteld Steve.
"Ik ben een echte gamer en heb zo mijn weg naar de autosport gevonden. Vroeger moest je uit de karting komen maar tegenwoordig zijn games zo goed en realistisch dat ze een perfecte basis kunnen vormen voor een autosport carrière.
Ze bieden tal van opties aan om mensen die interesse hebben te begeleiden in de autosport, gaande van co-piloot ritten tot zelf rijden op circuit onder begeleiding. Achteraf kan er dan zelfstandig gereden worden op zogenaamde trackdays. Dit zijn circuit dagen waar iedereen vrij is om te rijden met een gehuurde racewagen of zijn eigen wagen. Daarvoor is geen wedstrijd licentie nodig en is toegankelijk voor iedereen. Dit is de beste manier om je eens te kunnen uitleven zonder flitscamera's en gevaarlijke situaties op straat." besluit Steve.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief