HALLE - Oudstrijders te gast in Parijs

C21

HALLE - Oudstrijders te gast in Parijs

Editiepajot_halle_parijs_foto_olaf
Foto Olaf
 

NSB - FNC afdeling Halle en Lembeek werd uitgenodigd door de Nationale Strijdersbond van België voor de 100-jarige herdenking van de oorlog 1914 /1918 met een bloemenneerlegging aan 3 monumenten in het 8e arrondissement, hartje Parijs.

Uit 10 Belgische provincies vertrokken 126 NSB - FNC leden waaronder 100 vaandeldragers.
In samenwerking met de Franse organisatie, Souvenir Français, welke mede instond voor de organisatie, begonnen de 3 huldigingen (35°c) om 16:00 namelijk aan het Ruiterstandbeeld van H.M. Koning Albert I aan het Cours de la Reine, in aanwezigheid van de Burgemeester van het 8e Parijse arrondissement en meerdere Belgische gezagsdragers.
Vervolgens brachten ze hulde aan het monument van, La Belgique reconnaisante, aan de Place de Reine Astrid.
Als highlight namen ze deel aan het défilé op de Champs Elysee richting L'Arc de Triomphe, waar ze zich opstelden onder de Triomfboog om de vlam aan te wakkeren.
Onder begeleiding van het muziekkorps van de Franse luchtmacht, meerdere Franse en Belgische vaandeldragers, het erepeleton van het Franse Vreemdelingen Legioen , de Parijse Brandweer en vele voorname genodigden uit Frankrijk en België, werd de huldiging aangevat en afgesloten met de beide nationale hymnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2015
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief