HALLE - Brandweer overstelpt voor opruimen van wespennesten

C21

HALLE - Brandweer overstelpt voor opruimen van wespennesten

Editierpajot_halle_wespen_1_foto_devogeleer
Foto Devogeleer
 
Editierpajot_halle_wespen__2_foto_devogeleer
Foto Devogeleer
 

De brandweer krijgt ook deze zomer tot dubbel zoveel oproepen om wespennesten te gaan verdelgen . Dagelijks komen er tussen de 10 a 12 oproepen binnen bij de brandweer in Halle . Dat heeft alles te maken met het warme weer bij de start van de zomer en de zachte winter.

De wespen koninginnen zijn daardoor vroeger wakker geworden, en bovendien hebben meer wespen de winter overleefd . Het is lastig om een wespenplaag te bestrijden, de bron van de wespenplaag moet namelijk worden aangepakt en dat is vrijwel altijd een wespennest dat ergens in de buurt is .
Het wespennest is niet altijd een zichtbaar cocon waarin de koningin zich bevindt en de wespen zorgen voor het aanbrengen van voedsel, het kan ook zijn dat de cocon zich tussen twee spouwmuren bevindt, bij die laatste is het beste de brandweer te bellen, die komen een poeder spuiten in de ventilatie tegels waardoor het nest binnen de 24 uur afsterft .
Zelf een wespennest verwijderen is ten zeerste af te raden, omdat dit zeer gevaarlijk is! Als hun nest bedreigd wordt, kunnen wespen in grote groepen iemand aanvallen en blijven achtervolgen totdat ze meerdere keren gestoken hebben, de kans is groot dat de persoon in kwestie in het ziekenhuis beland . Het is daarom ten zeerste aan te raden de brandweer te bellen als u met een wespenplaag te maken hebt .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief