HALLE - 70 jaar huwelijk voor Maurits en zijn Maria

C21

HALLE - 70 jaar huwelijk voor Maurits en zijn Maria

Editie__jot_halle_maretak_groot_foto_devogeleer
Foto Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_maretak_kl_foto_dervogeleer
Foto's Emile Devogeleer

In woonzorgcentrum “ De Maretak”, Ziekenhuislaan 10 in Halle vierden men het platina ( 70 jaar ) huwelijk van Maurits Vanistendael en Maria Vanslambrouck, waar zij beiden op dezelfde kamer leven .

Maurits geboren in 1922 in Sint Truiden, leerden Maria, geboren in Halle in 1924, kennen op het bedrijf waar Maurits werkte als diensthoofd bij de EEG .
Tot op een dag dat Maria zich kwam aanbieden en Maurits stiekem door het sleutelgat keek, een coup de foudre en Maurits liet zijn Maria sindsdien niet meer los .
Maurits was voor zijn werk veel in het buitenland voor congressen, na de oorlog werkte Maria als tweetalige secretaresse voor vijf eerste ministers .
Het gezin van Maurits en Maria kreeg vijf kinderen Hilde, Clara, Patricia, Bea en Koenraad .Later kwamen daar nog eens vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen bij.
Samen hebben ze het leven geleefd en doorleefd, er waren hoge toppen en ook diepe dalen.
Veel tijd voor hobby’s had Maurits niet door het vele reizen voor het werk, terwijl Maria haar handen vol had met het grootbrengen van de kinderen, en actief lid bij de KAV en de vrouwenbond .
Nu neemt Maria in de maretak zoveel mogelijk deel aan de groepsactiviteiten zoals kaarten, petanque of geheugenspelletjes .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief