Speelplein Don Bosco HALLE ontvangt opnieuw vier buitenlandse animatoren

C21

Speelplein Don Bosco HALLE ontvangt opnieuw vier buitenlandse animatoren

Editiepajot_halle_donbosdo
Ingezonden fotgo
 

Net zoals de voorbije jaren zijn er opnieuw 4 buitenlandse animatoren actief op het Don Bosco Speelplein te Halle. Ze blijven nog tot en met 17 juli. Hun aanwezigheid kadert in een EVS-uitwisseling van Europese animatoren die in eigen land actief zijn op verschillende Don Bosco-werkingen.

Dit jaar zijn er vier meisjes te gast, twee uit Spanje en twee uit Slovenië. Ze worden ingeschakeld in de dagelijkse speelpleinwerking en staan samen met een groep vrijwillige animatoren in voor de opvang van ongeveer 350 kinderen per dag. 
Ook de andere Don Bosco Speelpleinen en –vakantiewerkingen in Vlaanderen ontvangen deze dagen een paar buitenlandse vrijwilligers. Tijdens de weekends, wanneer de speelpleinen gesloten zijn, organiseerde Jeugddienst Don Bosco ontmoetings- en vormingsmomenten voor alle deze buitenlandse vrijwilligers. Elk jaar opnieuw is dit een rijke culturele uitwisseling.
Pleinleider Koen Timmermans: “Het EVS-project met buitenlandse vrijwilligers is al een paar jaar een vaste waarde op ons speelplein. Ze brengen niet alleen nieuwe spelletjes, dansjes en liedjes mee, maar vaak ontstaan ook vriendschappen die lang blijven duren. Zo komt een Tsjechische vrijwilligster van enkele jaren geleden nu nog elke zomer terug voor twee weekjes speelplein in Halle.”
Speelplein Don Bosco Halle is nog geopend tot 17 juli. Van 20 tot 24 juli is het speelplein gesloten, maar van 27 juli tot en met 14 augustus kunnen kinderen weer elke werkdag terecht op het speelplein.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief