HALLE Events haalt supergroep “ITALIAN dIRE sTRAITS” naar Stroppen

C21

HALLE Events haalt supergroep “ITALIAN dIRE sTRAITS” naar Stroppen

Editiepajot_halle_stroppen_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_stroppen_2_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_stroppen_3_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_stroppen_4_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

Voor de derde maandag op rij laat de zon het afweten voor de wekelijkse Stroppenconcerten, maar dit schrikt de echte Hallenaren niet af om op maandagavond een gezellig concertje, onder vrienden, familie of buren te gaan volgen .Voor de affiche haalde Halle Events deze week niet de minste naar Halle, ditmaal een groep uit Milaan Italië, de ITALIAN dIRE sTRAITS .

Deze zeskoppige band is een tribute band rond de Britse Dire Straits met Mark Knopfler, een reünie van de echte Dire Straits zit er niet meer in dus moeten de fans een genoegen moeten nemen met de coverbands . Deze coverband wordt bestempeld als een van de beste, en komt het dichtste bij het originele . Tussen Roermond ( 25 juli ) en Malta (7 augustus ) en San Marino ( 15 augustus ) kwam de groep eerst de weide in Stroppen plat spelen .
De groep werd opgestart in 2008, en vier jaar later speelden zij al voor meer dan 6000 man op het festival in Verviers, daarna ging het pijlsnel voor de jongens uit Milaan zij traden op in het voorprogramma van Paul Rodgers, Simon Philips, Pat Travers, Robben Ford, Steve Hacket....
In 2013 braken zij echt door in Europa en waren regelmatig te gast in landen als Italië, Nederland, België, Duitsland, Groot BrittanniëScotland en Ierland .
In meer dan twee uur brachten zij de grootste klassiekers van Dire Straits zoals “ Sultan of Swings”, “Tunnel of Love”, “Romeo and Juliet”, “ Brothers in Arms”, “Money for Nothing”. In het nummer “ Telegraph Road” wist gitarist Alfredo Delmonaco, iedere liefhebber van de flinke gitaar klanken op zijn handen te krijgen, pure klasse .
Maar ook de nummers als “ Lady Writer”, “Walk of Live en dit gemixt met hits als “ Portobello Belle”Twisting by the pool”en “ Private investigations waren meer dan top .
Zanger Massimiliano Lisa is buiten de coverband in Italië ook gekend onder de artiesten naam Max Lisa, en staat momenteel met zijn liedje “ My Baby” op de 6° plaats in de national Airplay top 50 van de digital Radio Tracker in de USA . Aan de keyboards zat er ook geen onbekende namelijk Alessio Corona, reeds vanaf zijn tiende stond hij regelmatig met zijn vader ( basgitarist ) op een of ander podium, Alesio werkte zijn conservatorium af. Zijn meeste vrije tijd brengt hij nu door in zijn eigen studio . In 2012 vernam hij dat de Italian Dire Straits een toetsenman zocht, hij nam de uitdaging meteen aan .
In Halle speelde de groep met de andere vaste bandleden Marco Casaletta ( basgitaar en backing vocals ) en Alberto Vai ( drums ) .
 Op het einde van het concert waren de “ bis nummers “ voor de vele concertgangers veel te kort, toch zal het wachten worden tot het volgend concert op maandag 03 augustus met rasechte rockers uit de streek TAX CLAN .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief