HALLE - Schepen Michel Bellemans overleden

C21

HALLE - Schepen Michel Bellemans overleden

Editiuepajot_halle_bellemans_1
Michel Bellemans (Foto Felix Merckx)
 
Editiuepajot_halle_bellemans_2
In mei van dit jaar legde hij samen met burgemeester Pieters de eerste steen van het zwembad. (Archief Felix >Merckx)
 

In Halle is schepen Michel Bellemans overleden op 65-jarige leeftijd. Hij was al geruime tijd ziek, maar het overlijden is in Halle toch nog als een zware klap aangekomen. Als CD&V schepen was hij bevoegd voor Sport, Patrimonium en logistiek en Onroerend erfgoed

Michel Bellemans is sinds 1982 al schepen, en daarmee de langst zetelende schepen ooit in Halle. Sprot en patrimonium lag hem nauw aan het hart. In binnen- en buitenland volgde hij sportmensen uit Halle. Ook de restauratie van de Halse basiliek lag hem nauw aan het hart. Hij volgde alle  werfvergaderingen mee op. Hij wordt in de basiliek, die veel betekende voor hem dan ook begraven. nu maandag 3 augustus om 10.30 uur. Samenkomst vanaf 9.45 uur.
Michel was voorzitter van het OCMW van 1989 tot 1994. Daar was hij mee de grondlegger van het Centrum Vankoekenbeek, de renovatie van de OCMW woningen op de Nikkenberg.
Op sportief gebied haalde hij tal van Belgische kampioenschappen wielrennen naar Halle en zorgde hij voor een BMX-parcours op het Kruisveld. Hij vergezelde tal van Halse sportmensen op Europese- en wereldkampioenschappen in het buitenland. Momenteel is hij ook nog lid van het startcomité Halle-Ingooigem.
Onder zijn bevoegdheid van schepen van Patrimonium kwam er ondermeer naast de restauratie van de basiliek ook de restauratie van de mouterij Vanroy (nu Den Ast) en de verbouwingen aan het Vondel.  
Eind mei legde hij samen met burgemeester Pieters de eerste steen van het zwembad in Halle. Om dit te realiseren in Halle heeft hij ook veel werk verricht.                                                                         
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2015
Felix Merckx
Felix >Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief