HALLE - Beleef November Wereldmaand op klimaattop in Parijs .

C21

HALLE - Beleef November Wereldmaand op klimaattop in Parijs .

Editiepajot_halle_klimaattop_foto_devogeleer
Foto Emile Devogeleer
 

Dit jaar kiest November Wereldmaand voor klimaat als centraal thema . Verschillende activiteiten en de overkoepelende organisatie van November Wereldmaand zullen de klimaatuitdagingen positief in de schijnwerpers plaatsen . Wat doen we al in Halle, en wat kunnen we nog doen om stap voor stap een klimaat neutrale stad te worden.

Naast het standaard activiteitenaanbod wil November Wereldmaand zoveel mogelijk Hallenaren mobiliseren om naar Parijs te gaan en deel te nemen aan de klimaatmars op 29 november .
 Ze sluiten zo aan bij een nationaal initiatief : Climate Express organiseert de fietstocht en trein- en busritten . Deze organisatie wil met 10.000 Belgen in Parijs staan en daar met mensen van over de hele wereld een krachtige beweging vormen die politici aanzet tot moedige actie .Stad Halle draagt alvast zijn steentje bij .
 24-29 november Trap het af !
“Trap het af” is een vijfdaagse fietstocht naar de Franse hoofdstad Parijs die men niet gauw zal vergeten, de fietstocht vertrekt op 24 november, per dag zal er ongeveer 70 km gefietst worden om op 29 november in Parijs aan te komen .
 29 november klimaatmars !
Terwijl de politici nog hun valiezen pakken worden de straten van Parijs overspoeld door de massa met al hun eisen, met deze gigantische klimaatmars wordt de toon gezet voor onderhandelingen .
Wie graag meegaat met de bus of de trein op 29 november en er een daguitstap wil van maken kan zich inschrijven via de website van Climate Express www.climate-express.be .
Met “Wereldmaand Halle “als organisatie zit je samen met de andere deelnemers van de wereldmaand op de fiets, bus of trein . Uiteraard zijn mensen uit de wijdere regio die de wereldmaand en het klimaat een warm hart toedragen ook welkom om bij deze groep aan te sluiten .
11-13 december Climate Games !
Een weekend van creatieve actie, uitwisseling en debat en een waaier aan alternatieven . Aan ons het laatste woord .Er word in Parijs verzameld omdat de VN-Klimaatconferentie daar eind november start . Deze klimaattop wordt beschouwd als het cruciale overleg waarop de opvolger van Kyoto-protocol ondertekend zal worden en krijgt omwille daarvan veel aandacht .
 Het volledige programma van November Wereldmaand 2015 wordt in oktober voorgesteld .
 Meer info over de klimaattop, klimaatmars en de weg naar Parijs www.climate-express.be .
Meer info over November Wereldmaand www.novemberwereldmaand.be en www.facebook.com/novemberwereldmaand of bij de Halse ‘klimaatambassadeurs ‘ Tone Bert en Virg Bauveroy op het nummer 0484/77.47.72 en virg.bauveroy@msn.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief