HALLE - Omwoeling Basiliekstraat is nu volop bezig

C21

HALLE - Omwoeling Basiliekstraat is nu volop bezig

Editiepajot_halle_basiliek_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_halle_basiliek_2_foto_olaf
Foto's Olaf
 

De heraanleg van de basiliekstraat is nu volop bezig. De voorbije 2 weken nam de aannemer het deel van de Basiliekstraat tussen het historisch stadhuis en de Maandagmarkt onder handen. De weg werd opgebroken en de huisaansluitingen op de afvalwaterriolering vernieuwd. Komende week start de aannemer hier met de aanleg van de regenwaterriolering, en worden de huisaansluitingen op de regenwaterriool aangekoppeld.

In de week van 31 augustus start men met de aanleg van de onderfundering voor de weg en zijn de eigenlijke rioleringswerken in dit gedeelte (Basiliekstraat tussen historisch stadhuis en Maandagmarkt) achter de rug.
De voorbije 2 weken trof men ook de nodige voorbereidingen op het kruispunt Possozplein/ Basiliekstraat om de nieuw aan te leggen regenwaterriool in de Basiliekstraat aan te kunnen koppelen op de aangelegde bufferkokers op het Possozplein.
Er werden ook enkele proefsleuven gegraven in het gedeelte Basiliekstraat tussen de Maandagmarkt en de Bergensesteenweg. Dit is nodig om de ligging van de nutsleidingen gedetailleerd na te kijken, en om na te gaan of er archeologische resten in de ondergrond aanwezig zijn. In de komende week zullen er nog enkele proefsleuven uitgevoerd worden in het deel van de Basiliekstraat tussen de Bergensesteenweg en de Arkenvest. Deze sleuven worden als alles vlot verloopt alweer gedicht tegen het einde van volgende week. Men vraagt aan de handelaars in deze zone om hun leveranciers te vragen om de leveringen volgende week zoveel mogelijk te laten gebeuren buiten de werkuren van de aannemer. De aannemer werkt van 6u ’s ochtends tot 16u in de namiddag.
Vanaf 24 augustus start de aannemer met de opbraak van de bestrating in de Basiliekstraat tussen de Maandagmarkt en de Nieuwstraat. De fundering zal om de bereikbaarheid te vrijwaren blijven liggen. In deze week zal de aannemer eveneens starten met de vernieuwing en aanleg van de huisaansluitingen op de afvalwaterriolering. Voor leveringen in de zone waar de effectieve wegenis- en rioleringswerken aan de gang zijn, raden we de handelaars aan om contact op te nemen met de werfleider of met het stadsbestuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief