HALLE - “ INDIAANTJE spelen in natuurpark” de Warande Essenbeek .

C21

HALLE - “ INDIAANTJE spelen in natuurpark” de Warande Essenbeek .

Editiepajot_halle_indianern_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_indianern_2_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_indianern_3_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_indianern_4_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

Begin de jaren 90 was deze natuurplek nog een groot maïsveld, nu 25 jaar later is het omgetoverd tot een prachtig natuurpark in het midden hartje Essenbeek . De Warande in Essenbeek-Halle krijgt eerste beheersplan voor 20 jaar . Men kan er genieten, wandelen, picknicken of lekker spelen met de kinderen, de Warande is een natuurpark waar alle bewoners, gidsen, scholen, jeugdverenigingen en andere recreanten zich thuis zullen voelen .

Om ook de belangrijke natuurwaarde van de aanwezige graslanden, bos en waterelement in het park duurzaam te versterken stelde de stad Halle samen met Pro Natura een beheerplan op . Dit eerste strategische beheerplan voor de stad Halle kadert in het Harmonisch Park-en Groenbeheer van het Agentschap Natuur en Bos .
Deze lange termijnplanning ( 20 jaar ) is nodig voor de continuïteit en stabiliteit in beheer .
Het beheerplan van het Warandepark voorziet o.a. ruimte voor een natuurlijke speelzone en de ontwikkeling van de ecologische functies van het park .
 Indianendorp, hangbruggen en totempalen .
Zo werd de eerste speelzone vorig jaar ingericht door de INL-ploeg van Pro Natura . Momenteel zijn ook de werken in speelzone 2 afgerond .
Er werd een indianendorp gebouwd met recuperatiemateriaal van het hakhoutbeheer . De hoge sparren aan de inkomvan het Warandepark werden verwijderd en omgevormd tot een echt indianendorp en totempalen .
Ook het meubilair bestaat er uit recuperatiemateriaal en kan jaren meegaan .
Het vroegere kaatsbalplein werd omgetoverd tot een grote kleurrijk kunstwerk, samen met de jeugddienst en Pro Natura kregen de kinderen een workshop in het maken van insectenhotelletjes en voederplankjes voor de vogels .
Er was ook de gelegenheid om gezellig te picknicken, houten toren maken, bellen blazen en andere leuke spelletjes .
 Ook volgende acties worden in het kader van de INL-overeenkomst uitgevoerd in het Warandepark : onderhoud van de boomgaard, hagen scheren, onderhoud poelen, hakhoutbeheer, middelhoutbeheer, beheer houtkanten, beheer van educatieve infrastructuur ( infoborden, bijenhal...) en het beheer van de wandelwegen .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief