HALLE - Jean-Pierre en Denise delen al 65 jaar samen lief en leed

C21

HALLE - Jean-Pierre en Denise delen al 65 jaar samen lief en leed

Editiepajot_halle_briljant__gr_foto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_halle_briljant_kl_foto_olaf
Foto's Olaf

Jean-Pierre Knappenberg en Denise Coquel vierden in Halle hun 65 jaar huwelijk. Jean-Pierre werd in 1927 geboren in Sint-Pieters-Woluwe, terwijl Denise het levenslicht zag in 1928 in Diksmuide. Ze hebben elkaar leren kennen op een Fancy-Fair en hadden 3 jaar verkering.

Jean-Pierre heeft op diverse plaatsen in belastingdiensten gewerkt in West-Vlaanderen om nadien zijn overplaatsing gekregen te hebben bij de belastingen in Halle.
De grootouders van Denise waren bieruitzetters en hadden een café met biljartzaal. Er was ook een Spaarkas met 350 leden. Na hun dood hebben haar ouders dit verder gezet. Mama en haar zus sprongen bij in de zaak als het te druk was.
Enkele jaren nadat Jean-Pierre in Halle aan het werk was bij de belastingen kwam de job vrij van huisbewaarder. Denise heeft deze dan ingevuld omdat dit perfect te combineren viel met de opvoeding van haar dochters. De vrije tijd die er was, gebruikte zij om te naaien en te breien: zelfs communiekleren en trouwkleed.
Na hun huwelijk hebben zij eerst nog 3 maand in Diksmuide gewoond, nadien hebben ze altijd in Halle gewoond.
Samen hebben ze 2 kinderen waarvoor ze steeds paraat stonden, niets was hen te veel. Naast de vele bezoeken aan de familie in Diksmuide, werden er veel wandelingen en uitstapjes gemaakt. Daaruit bleek ook de uitgebreide kennis van geschiedenis (vooral WO II is zijn stokpaardje), aardrijkskunde, fauna en flora van Jean-Pierre. Iets wat hij dan ook graag doorgaf aan zijn dochters. Tijdens de vakanties in Diksmuide ging hij op paling vissen in de IJzer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief