HALLE - Met ons allen naar Parijs

C21

HALLE - Met ons allen naar Parijs

Editiepajot_halle_parijs_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

In de Franse hoofdstad gaan eind dit jaar cruciale klimaatonderhandelingen door. Twee weken lang, van 29 november tot 13 december, zullen klimaat/sociale/milieu bewegingen er in al hun vormen en kleuren aanwezig zijn om er op te komen voor een sterke en solidaire aanpak van het klimaatprobleem. In België is Climate Express aan het mobiliseren om minstens 10.000 Belgen in Parijs te krijgen. Ook Halle is ze aan het klaar maken.

 Voor ons ligt Parijs gewoon om het hoekje ! Om meer dan 10.000 Belgen naar Parijs te brengen heeft Climate Express drie formules in het aanbod: Ze voorzien treinen, bussen en een fietskaravaan om ú tegen te zeggen. Je kan voor 1 dag, een weekend of langer de lichtstad bezoeken. Voor elk wat wils dus. Er wordt uiteraard een (sociale) bijdrage in de kosten gevraagd. Wie graag meegaat met de bus of de trein op 29 november en er een daguitstap wil van maken kan zich inschrijven via de website van Climate Express www.climate-express.be  . De fietstocht start in Halle op 24 november
Wat is de inzet in Parijs ?
Climate Express : Het jaar 2015 is een kantelmoment. Volgens het Intergovernemental Panel on Climate Change (IPCC), de wetenschappelijke autoriteit, moeten we zo snel als mogelijk in actie schieten als we een grote klimaatverstoring met negatieve gevolgen voor mens en samenleving willen voorkomen. Dat maakt de klimaattop in Parijs méér dan de zoveelste conferentie : het is een cruciaal moment om de politiek wakker te schudden. Parijs 2015 kán en moet het begin zijn van een ambitieuze klimaatpolitiek, die een rechtvaardige toekomst veilig stelt voor iedereen.
 Wat wil Climate Express doen ?
Ze willen een Belgische delegatie vormen samen met alle sociaal / ecologisch geëngageerde mensen. De bindende factor is de ongerustheid over de toekomst op vlak van landbouw/voeding, energie, mobiliteit en milieu en de link die het heeft met de klimaatuitdagingen.
De vele mensen verbinden die met het opnemen van een engagement voor een gezonde planeet vandaag al op één of andere manier in de weer zijn. Dat engagement kunnen we uiten, creatief en energiek. Alleen zal de uitstoot van broeikasgassen daarvoor ook voldoende sterk moeten dalen om onze toekomst veilig te stellen. En er zijn alternatieven ! Dat de bestaande oplossingen binnen ons bereik liggen kunnen we bijvoorbeeld ook gaan bekijken op ALTERNATIBA, het dorp der alternatieven, dat in Brussel op 12 en 13 september 2015 in de openbare ruimte zal opgebouwd worden. Dit trouwens als voorbereiding op Parijs …
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief