HALLE - Open Belgisch kampioenschap dweilorkesten

C21

HALLE - Open Belgisch kampioenschap dweilorkesten

Editierpajot_halle_dweilorkest___foto_merckx
Archief Felix Merckx
 

 Halse Dweildag en het 4de Open BK Dweilorkesten Optredens zijn er op het Possozplein, Cardijnplein, Klinkaert, Brusselsesteenweg, Basiliekstraat, Bergensesteenweg, Melkstraat. Er wordt gespeeld van 13 uur tot 17.30 uur. Tijdens de beraadslaging van de jury is er een optreden van Prins John. De Halse Dweildag krijgt dit jaar niet alleen Nederlandse dweilbands op de podia, er zijn steeds meer Belgische groepen die zich inschrijven. S’ Avonds zijn er optreden van Nicky Jones en Benny Michiels op het Possozplein Op zaterdag 5 september staat de Confrérie van de Vaantjesboer in voor de organisatie van de 5de

De Halse Dweildag wordt georganiseerd in samenwerking met VLAMO. De Vlaamse amateurmuziekorganisatie, stimuleert en promoot de actieve muziekbeoefening binnen de brede samenleving en draagt bij tot de ontwikkeling van amateurmuzikanten en muziekverenigingen door hen professioneel te ondersteunen en te inspireren. Muziek maken is verbinden. Daarom is Vlamo naast een artistieke werkplaats ook een ontmoetingsplaats waar mensen, verenigingen en gemeenschappen hun banden versterken. Gedreven door de passie voor muziek willen ze samen duurzaam vooruit.

VLAMO schenkt de trofee van Belgisch Kampioen Dweilorkesten en staat ook in voor de jurering van de orkesten. Deze is volledig in handen van VLAMO. Na afloop van de dweilconcerten worden alle jurymappen verzameld en worden de scores opgeteld door de jury. De juryvoorzitter, de vertegenwoordiger van VLAMO, bevestigt het klassement en overhandigt het dan aan de president van de Confrérie van de Vaantjesboer die de uitslag dan bekend maakt.

De Confrérie kiest er bewust voor om als organisator de jurering volledig uit handen te geven. Op die manier willen ze kwaliteit van de jurering garanderen naar de orkesten en het publiek toe. Het gaat per slot van rekening over hèt Belgisch Kampioenschap Dweilorkesten.

De Fifty One Halle nodigt iedereen uit om een glaasje champagne of wijn te komen drinken aan hun champagnestand op de Grote Markt tijdens de Dweildag van 5 september 2015. De opbrengst gaat volledig naar de dienst aan de gemeenschap van FO Halle. De stand is open vanaf 13u tot het einde van de dweilconcerten.

Op zaterdag 10 oktober organiseert de FO Halle ook haar jaarlijks Kaasfestijn in het OLV-centrum in Halle.

Morgen: Halse reuzen op stap met hun broeders

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2015
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief