HALLE - Aureool en Iris stellen samen tentoon

C21

HALLE - Aureool en Iris stellen samen tentoon

Editiepajot_halle_aureool_foto_olaf
Foto Olaf
 

In de oude post in Halle loopt nog tot 11 oktober de tentoonstelling van kunstgroep Aureool en fotoclub Iris. Het is al verschillende karen dat beide verenigingen samen hun werk aan het publiek tonen.

Kunstgroep Aureool brengt een verscheidenheid aan werk waarbij verschillende stijlen gerespecteerd worden. Zo ongeveer tien kunstenaars nemen hieraan deel.
De leden van IRIS-Lembeek kozen ervoor om te werken volgens het principe “Drieluik”. In reeksen van 3 foto's worden diverse onderwerpen op eigen manier door de leden-fotografen in beeld gebracht. Bijzonder is dat het werk is van 40 senioren. 4 groepen van 10 senioren schreven zich in voor een cursus fotografie. Elke groep volgde 3 lessen van 2 uur.
De samenwerking tussen beide verenigingen is niet nieuw. Ze bestaat al jaren. Schepen van cultuur Marc Snoeck loofde deze samenwerking bij zijn openingstoespraak. “En dat is bijzonder fijn en hoopgevend. Twee verenigingen met afzonderlijke disciplines die de handen in elkaar slagen om samen een tentoonstelling op te zetten. Op die manier verrijken ze niet alleen elkaar, maar geven ze aan ons – toeschouwer – de kans om deze beide disciplines te ontdekken en te leren waarderen. Ik ben van mening dat het bijzonder goed is dat verenigingen de handen in elkaar slagen om gezamenlijk dingen op te zetten. Sowieso bereikt men een ruimer en breder publiek, maar het schept waarschijnlijk ook vriendschapsbanden tussen de leden en de sympathisanten van de respectievelijke verenigingen”, aldus schepen Snoeck..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief