Krachtbal Helios HALLE heeft nieuwe sponsor

C21

Krachtbal Helios HALLE heeft nieuwe sponsor

Editiepajot_halle_helios_foto_merckx_bewerkt-1
Foto Felix Merckx
 

Krachtbalploeg Helios Halle heeft een nieuwe sponser in de persoon van Bioagrico en zij hebben nu ook een volledige jeugdploeg. Zij traden voor de eerste keer aan in de reguliere competitie.

De eerste ploeg van Helios komt uit in tweede nationale. Zij zijn de enige ploeg in Vlaams-Brabant en moeten steeds verre verplaatsingen maken bij uitwedstrijden. De meeste ploegen situeren zich in het Brugse, waar ook krachtbal ontstaan is. Helios Halle heeft ook veel geïnvesteerd in de jeugd. In tal van scholen in het Pajottenland zijn ze krachtbal gaan promoten. Het leverde niet onmiddellijk het gewenste succes op, maar later is de jeugd zich gaan interesseren in de sport, zodat ze nu al 18 jeugdspelers hebben. Nu is er al één jeugdploeg in competitie, maar voor volgend jaar volgen en zal er ook een meisjesploeg in competitie treden.
De basis van de huidige krachtbalploeg Helios Halle komt van het OLV College Halle begin jaren 80, onder impuls van sportleraar Mauritz Durlinger. De ploeg is toen gestart in de lagere regionen
Een wedstrijd krachtbal wordt gespeeld tussen 2 ploegen van 4 spelers. De aanvallende ploeg start aan de vrije worplijn en probeert in 3 worpen te scoren in het doelgebied van de tegenpartij.
De werpwijze is niet vrij: enkel de nekworp en de rugworp zijn toegelaten. De volgende worp mag telkens worden genomen vanop de plaats waar de bal na de vorige worp de eerste maal de grond raakte (= werpplaats).
Zodra de kans zich voordoet mag er gescoord worden. De bal zelf weegt 4 kilogram voor de heren en 2 kilogram bij de dames. Bij de jeugd spelen de jongens met ballen van 2 kg en bij de meisjes weegt de speelbal 1 kilogram.  De wedstrijd duurt 2 maal 25 minuten
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief