Provincie bakent stedelijk gebied HALLE af.

C21

Provincie bakent stedelijk gebied HALLE af.

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

Op dinsdag 13 oktober 2015 om 20 uur komt de provincie Vlaams-Brabant het in de raadzaal van het stadhuis hebben over de afbakening van het stedelijk gebied Halle.Tot waar komt het stedelijk gebied van Halle? Waar is er plaats voor nieuwe woningen? Waar is er nog ruimte voor bedrijventerreinen?

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde onlangs het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) ‘Afbakening kleinstedelijk gebied Halle’ voorlopig vast. Vanaf 19 oktober tot 18 december kan iedereen deze plannen inkijken.
Op dinsdag 13 oktober stellen de provincie en de stad Halle de plannen voor tijdens een infoavond.
 Een stedelijk gebied afbakenen betekent een grens trekken aan het verder uitdeinen van de stad: tot hier en liefst niet verder. De open ruimte buiten en tussen de steden blijft zo beter bewaard. In stedelijke gebieden kiezen we voor een grotere, maar verantwoorde concentratie van woongelegenheden, bedrijventerreinen en andere maatschappelijke activiteiten zoals voorzieningen en dienstverlening. Om een toekomstvisie mogelijk te maken zijn er juridische herbestemmingen nodig. Dit wordt geregeld in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan’, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.
In het stedelijk gebied van Halle is mobiliteit een belangrijk aandachtspunt. Voor de heropwaardering van de autosnelweg werd met het project A8 een oplossing uitgewerkt. Er is ook een visie uitgewerkt voor niet ingevulde bedrijventerreinen en strategische locaties voor nieuwe woon- en werkontwikkelingen.
Het openbaar onderzoek over het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Afbakening kleinstedelijk gebied Halle’ loopt vanaf 19 oktober tot en met 18 december 2015.
Programma:
• 20.00 uur: Welkomstwoord door Dirk Pieters, burgemeester van Halle
• 20.05 uur: Toelichting van de plannen door Daan Demey, ruimtelijk planner van de provincie Vlaams-Brabant
• 20.35 uur: Vragen uit de zaal 
• 21.00 uur: Informatiemarkt en tentoonstelling met drankje

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/afbakeninghalle

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief