HALLE - Gouden mastel voor Jos Appelmans

C21

HALLE - Gouden mastel voor Jos Appelmans

Editiepajot_halle_mastel_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_mastel_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_mastel_4_foto_merckx
Foto(s Felix Merckx
 

De Halse carnavalraad brengt dit jaar geen revue. Zij willen een jaar herbronnen om volgend jaar nog straffer voor de dag te komen. Er is geen revue maar de carnavalraad reikte toch zijn gouden mastel uit. Zij hebben ook beslist om de revue om de twee jaar te houden. De gouden mastel wordt nog wel elk jaar uitgereik. Dit jaar ging ze naar Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction

De uitreiking van de gouden mastel begon met één minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Lieve Vanlinthout, ereburgemeester van Sint-Pieter-Leeuw. Zij werd geboren in Halle en was telkenjare aanwezig op carnaval en de revues van de carnavalraad.
De gouden mastel is de trofee van Halse carnavalsverdienste. Een 11-koppige jury van de Halse carnavalraad kiest elk jaar een persoon of vereniging die veel betekent voor het Halse carnaval. Al wie zich op uitzonderlijke manier inzet voor het Halse carnaval, komt in aanmerking voor deze prijs.. Vorig jaar was het ’nonkel Herman’ Sluys die hem kreeg. Hij en zijn beide zonen waren ooit prins in Halle en stond 30 jaar achter de bierkraan in Oud-Rodenem en ging met pensioen. Carnavalisten vonden bij Herman hun tweede thuis en noemen hem nu nog ‘Nonkel Herman’.
Dit jaar ging hij dur naar Jos Appelmans, al 15 jaar voorzitter van Halattraction. Hij was zeer vereerd met deze onderscheiding en zegde dat de mastel eigenlijk was voor de duizenden mensen die in Halle carnaval vieren op halfvasten, want zonder deze bestaat carnaval niet. Hij benadrukte ook dat vriendschap de voornaamste pijler is van het carnaval. Verder zegde hij ook dat men nog meer inspanningen gaan doen om de jeugd te betrekken bij een veilige en propere carnaval.
De tweede prijs was voor Jean Flament en zijn echtgenote van de Gilles van Groot –Halle en de derde prijs was voor Geert Vandenbohede van carnavalsgroep De Dollekes, die er na 33 jaar mee stoppen.
Ook de carnavalraad wil de jeugd nog beter bij het carnaval betrekken. Zij zijn bereid om carnaval te gaan promoten in de Halse scholen.
Voorzitter Sony Vanderheyden: “De bedoeling is dat wij de Halse scholen gaan bezoeken en daar gaan uitleggen wat carnaval is en ook de nadruk leggen dat alcohol en drugs niet thuis horen bij carnaval. Scholen kunnen zich met ons in verbinding stellen via info@gruutemat.be “.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief