HALLE - Graffitiproject Station Lembeek

C21

HALLE - Graffitiproject Station Lembeek

Editiepajot_halle_graffiti_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_graffiti_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_graffiti_3
Ingezonden foto's
 

Halle en de NMBS pakken uit met een Street Art-evenement in het station van Lembeek. Het station is al enkele jaren besmeurd met tekstjes en een wirwar van graffiti wat een negatief effect heeft op de uitstraling van het station. Ze hebben ook een negatieve invloed op de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van de treinreizigers en de inwoners.

 De stad en de NMBS beslisten hier iets aan te doen. Zij laten het hele station (650 m²) “painten”. Een dertigtal professionele Street Art- en graffitiartiesten gingen aan het werk rond het thema 'Hallerbos'.
Voor de organisatie wordt er samengewerkt met Killerbee VZW. Het artistieke luik wordt gedragen door de lokale graffitiartiest Koen ‘Eres’ Deweerdt.
De stad Halle, de NMBS, Koen Deweerdt en Killerbee VZW willen op deze manier van het station een fijne plek maken waar inwoners, pendelaars en passanten hun ogen kunnen uitkijken.
Op 18 oktober om 11 uur wordt de site feestelijk geopend door de burgemeester, schepenen en de NMBS In dit feestelijk kader organiseren de jeugddienst en CC ‘t Vondel doorlopend van 9 tot 15 uur twee gratis workshops; ‘graffiti’ en ‘pimp yourself’, op de parking voor het station. VZW Spectakulo zorgt voor een pop- up bar en de muzikale omkadering.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief