HALLE - Uitwisselingsproject Ecole Maternelle de Fontain II (Foumban, Kameroen) - Vrije kleuterschool Sancta Maria Lembeek

C21

HALLE - Uitwisselingsproject Ecole Maternelle de Fontain II (Foumban, Kameroen) - Vrije kleuterschool Sancta Maria Lembeek

Editiepajot_halle_aapje_
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_aapje_1
Ingezonden foto's
 

Dit jaar beginnen de derde kleuterklassen van de Vrije Kleuterschool Sancta Maria Lembeek aan een uitwisselingsprojekt met een kleuterschool in Kameroen waar, in samenwerking met EMIDA – een lokale NGO (www.emidafrique.net ) – het principe van geweldvrije opvoeding toegepast wordt.

Dit project heeft een “ambassadeur” die door de Kameroense kinderen “Nkène” genoemd wordt terwijl onze kinderen hem “Aapje” noemen. Aapje heeft een grote tas waarin leuke dingetjes zitten zoals knutselwerk van de kinderen op het andere continent.
De kinderen en juffen in Kameroen hebben voor de kleuters in Lembeek een klein huisje uit rode leem gebouwd op de manier hoe zij dit doen. Aapje had niet alleen dit huisje maar ook foto’s meegebracht – zo konden de kinderen hier zien hoe het huisje gemaakt werd.
Nu is het de beurt aan Lembeek om de tas te vullen met spulletjes die ze op school gemaakt hebben. Ze hebben al armbandjes gemaakt en ze gaan ook een huisje bouwen.
Op 24 oktober vertrekt Aapje met zijn tas en het huisje naar de partnerschool in Kameroen. Dan ontdekken de kinderen in Kameroen het schoolleven van de kinderen in Lembeek.
Binnen enkele maanden komt Aapje met zijn tas terug naar hier. De twee scholen kunnen op deze manier elkaars wereld ontdekken.
Hebben jullie boekjes voor 3 tot 5-jarigen (best in het Frans) insteekpuzzels, zomerkledij, leggings of broekkousen voor kinderen tussen 0 en 6 jaar, en jullie weten niet wat ermee te doen… Laat het gerust weten. Thea vertrekt deze maand nog naar Kameroen en wil met veel plezier jullie boekjes voorlezen. Alles kan afgezet worden op de Heerweg 75
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief