HALLE - Woonpunt Zennevallei bouwt 27 woningen in het Heuvelpark

C21

HALLE - Woonpunt Zennevallei bouwt 27 woningen in het Heuvelpark

Editiepajot_halle_woonpunt_foto_merckx
Foto Merckx
 
Img_0001
Foto A2D architects
 

Woonpunt Zennevallei gaat 27 woningen met tuin en groendak bouwen in het Heuvelpark. Deze worden gebouwd met de medewerking van Vlabinvest en het gaat om een investering van 4.391.158,43 euro . Met de grondwerken is men al begonnen en de bouwwerken starten op 16 november. Negen woningen worden verhuurd en 18 huizen worden verkocht.

Ook bij deze fase werden er groendaken gebruikt om het geluid van de autostrade te beperken en het voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.
Dit nieuwe project kreeg in de aanloop een totaal andere aanpak. Eerst werd gedacht een project van prefabhuizen neer te zetten. Toen prijzen en offertes hiervoor binnenkwamen bleken deze in ruime mate de schattingsprijzen en richtprijzen van VMSW te overstijgen. Er werd dan maar gekozen om alles te bouwen in bakstenen. De plannen werden door architectenbureauA2D terug herbekeken.
Voorzitter Oscar Decoster van Woonpunt Zennevallei: “Het project prefabhuizen bleek bij de start een aanstekelijke gedachte, “het zou sneller gaan en zeker ook niet meer kosten”, werden we zeer onaangenaam verrast toen de prijzen binnenkwamen”
Voorzitter Decoster had speciale woorden van lof voor zijn werfleider Wim Coudron. “Hij speelde het klaar om zowel met Eandis, als met de watermaatschappij twee belangrijke leidingen, de ene hoogspanning en de andere een bijzondere toevoerleiding van water op een paar maanden te kunnen herleggen, want beide leidingen liepen dwars door het terrein”, aldus de voorzitter
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx en A2Darchitects
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief