HALLE / REGIO - Negen heemkringen bundelen de krachten op het zesde regionale heemkringenoverleg

C21

HALLE / REGIO - Negen heemkringen bundelen de krachten op het zesde regionale heemkringenoverleg

Editiepajot_halle_erfgoed_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

In Den Ast in Halle vond een regionaal heemkringenoverleg plaats. Maar liefst negen heemkundige kringen uit verschillende gemeente van Pajottenland & Zennevallei kwamen samen om ervaringen uit te wisselen en samenwerking op poten te zetten. Het is ondertussen de zesde keer dat het overleg georganiseerd werd op initiatief van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei.

Bij elk heemkringenoverleg treed een andere kring en gemeente op als gastheer. Dit keer was het de Geschied- en Oudheidkundige kring van Halle die in samenwerking met Den Ast de organisatie voor zijn rekening nam. In de voormiddag vond een vergadering plaats. Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei stelde haar projecten van 2016 voor zodat de kringen konden nagaan op welke manier zij hier aansluiting bij kunnen vinden. Er werd ook nagedacht hoe er in 2019, het Bruegeljaar, samen projecten kunnen opgezet worden rond de beroemde schilder die veel van zijn werken in onze regio maakte.
De heemkringen deelden eveneens hun bezorgdheid rond de problematiek van het ruimen van oude begraafplaats en het verdwijnen van waardevolle orgels. Door de krachten te bundelen, hopen de kringen dit erfgoed te kunnen beschermen. Na een inleiding van schepen van cultuur, Marc Snoeck, konden de heemkundigen een kijkje nemen in de erfgoeddepots van Den Ast. In de namiddag werd ook een bezoekje gebracht aan de gerestaureerde basiliek van Halle.
Wie de heemkringen van de regio en hun werking wil leren kennen kan op vrijdag 11 december een bezoekje brengen aan de erfgoedmarkt. Deze geanimeerde erfgoedmarkt gaat door om 19u30 in De Lambiek in Beersel en is een organisatie van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Inschrijven is gratis maar verplicht en kan via karen@erfgoedcelpz.be .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief