KTA verbiedt leerlingen om maandag naar school te komen

C21

KTA verbiedt leerlingen om maandag naar school te komen

223128_145951142150568_6264678_n

Omwille van veiligheidsmaatregelen, blijft het KTA Pro Technica morgen gesloten. De leerlingen begeven zich NIET naar Halle, zij zijn verplicht thuis te blijven. Het KTA Pro Technica neemt deze maatregel omdat momenteel door de nieuwbouwwerken de school niet goed kan afgesloten worden. Hopend op uw begrip. Don-Bosco, het HH-college en het Koninklijk Atheneum hebben voorlopig geen sluiting aangekondigd. 

De Don Bosco-school en het Koninklijk Atheneum lieten in dat er bij hen wel gewoon les wordt gegeven. Het KTA Pro Technica lanceerde het nieuws rond 21 uur vanavond via de Facebook-pagina en zijn website. De school roept omwille van de terreurdreiging alle leerlingen op om morgen gewoon thuis te blijven.

De Don Bosco-school postte op zijn Facebook-agina op hetzelfde tijdstip ook een bericht. Hier gaan de lessen morgen gewoon door. "We kregen bevestiging van het hoofd van de lokale politie dat de situatie in Halle onveranderd blijft, d.w.z. dat de school open zal zijn. Het dreigingsniveau blijft op 3. De politie zal verder aan de scholen staan op het ogenblik dat de leerlingen binnen- en buitengaan. Verder zullen we de twee poorten aan de ingangen afsluiten tijdens de lesuren. Er zal iemand aan de poort hoofdingang staan die beslist of en wanneer de poort open gaat. We evalueren deze situatie permanent in samenwerking met de politie", aldus pedagogisch directeur Wim Verdeyen.

Ook het Koninklijk Atheneum besliste om de lessen morgen gewoon te laten doorgaan. geplande schooluitstappen worden wel afgelast. "We namen contact met de politie van Halle en er werd ons verzekerd dat er geen reden is tot bijkomende ongerustheid en dat er zeker geen aanleiding is om het KA te sluiten", aldus directrice Patricia Van Eekenrode. "De pedagogische uitstappen die voor komende week gepland zijn, werden wel afgelast. De school is morgen gewoon open. We sluiten in de mate van het mogelijke de in- en uitgangen, en de politie houdt voor alle scholen een extra oogje in het zeil. 

Het Heilig Hart&College nam een soortgelijke maatregel. Ook hier blijft de school morgen open maar worden wel alle uitstappen naar het Brussels gewest voorlopig opgeschort. "De politie zal het toezicht aan de scholen nog opdrijven en er worden bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen door de scholen zelf wat betreft de toegangscontrole", aldus directeur Danny Berckmans.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2015
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief