HALLE – 300 fietsers vertrokken met Climate Express naar klimaattop in Parijs

C21

HALLE – 300 fietsers vertrokken met Climate Express naar klimaattop in Parijs

Editiepajot_halle_klimaat_1foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_klimaat_2_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_klimaat_3_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_klimaat_4_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_klimaat_5_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_klimaat_6_foto_devogeleer
 

Deze morgen ( dinsdag 24/11/2015 ) rond 10.30, vertrokken op het stationsplein in Halle een 300 Belgen met de fiets naar Parijs. Onder de deelnemers ook een paar fietsers van uit Halle, ze vormen het klimaatpeloton van Climate Express, de organisatie die meer dan 9000 Belgen mobiliseerde voor de grote klimaatmars van 29 november in Parijs.

Ondanks het verbod op de grote betoging gaat de fietstocht voor het klimaat nog steeds door. De fietsers zullen de 6 eisen van Climate Express symbolisch naar Parijs brengen om ze daar te overhandigen aan de delegatie die België op de klimaatonderhandelingen vertegenwoordigt.
De fietsers werden in Halle uitgezwaaid door een delegatie van het schepencollege, burgemeester Dirk Pieters, leerlingen van De Leerboom van het Atheneum, de groep De Manager die zich lieten begeleiden door het meisjeskoor van het KTA, en door een massa opgekomen supporters en sympathisanten.
Het groepje fietsers zal in 4 dagen 380 km afleggen en slapen onderweg in scholen en hotels. De overhandiging van de 6 eisen van Climate Express zal waarschijnlijk doorgaan aan de Belgische ambassade in Parijs op zaterdag 28 november.
Wie op 29 november met een Climate Express bus of trein naar de klimaatmars in Parijs wou gaan, zal kunnen deelnemen aan een sterk alternatief in eigen land.
Climate Express en climaatcoalitie werken momenteel een manifestatie uit in Oostende.
In het licht van de recente terroristische aanslagen zal het burgerprotest aan het begin van de klimaattop luid klinken buiten Parijs. Wereldwijd staan op 29 november meer dan 2000 marsen en acties gepland rond het klimaat.

Te volgen op www.climate-express.eu   meer foto’s van de start in Halle op www.emiled.jalbum.net

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2015
Emile Devogeleer
Emile DEvogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief