HALLE - Ballerino krijgt zijn cultuurduivel

C21

HALLE - Ballerino krijgt zijn cultuurduivel

Editiepajot_halle_ballerino_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_ballerino_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Tijdens het cultuurfeest van de Halse Culturele raad in de maand oktober wordt om de twee jaar de cultuurduivel uitgereikt. Dit jaar ging hij naar Ballerino. Door een optreden in Praag konden zij echter niet aanwezig zijn. Zij kregen nu hun bronzen beeldje van de hand van Luc Van Ruyseveldt overhandigd.

De cultuurduivel komt  toe aan de Halse culturele vereniging of persoon die de laatste twee jaar het meest verdienstelijk was op cultureel gebied. Zij behaalden de laatste jaren overwinningen in binnen- en buitenland. Zo kregen zij ondermeer de titel ‘Ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen’ van Danspunt, de organisatie voor amateurdans in Vlaanderen en Brussel.
Ballerino vzw werd opgericht in september 1998 met 28 dansertjes onder leiding van Magali Berael, met de steun van haar ouders. Nu telt Ballerinbo 200 leden. Sommigen komen zelfs tot drie keer in de week dansen. Het doel was en is nog altijd leerlingen een goede basis mee te geven die ze later in hun eventuele verdere danscarrière nodig zullen hebben.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief