Dirk Dedoncker wint Essaywedstrijd van Denktank HALLE

C21

Dirk Dedoncker wint Essaywedstrijd van Denktank HALLE

Dirk_dedoncker
Dirk Dedoncker. 'Ingezonden foto)
 

Denktank Halle lanceerde in april 2015 een essaywedstrijd. De bedoeling was om burgers zelf oplossingen te suggereren voor maatschappelijke uitdagingen. Een Europese jury bestaande uit Jan Julia Zurné, Jurgen D'ours en voorzitter Ken Lambeets beoordeelden de verschillende essays. Winnaar werd Dirk Dedoncker uit Halle.

De essays zullen gebundeld worden en ter inzage worden gelegd op het stadhuis van Halle vanaf 4 december.
Het verslag van de jury is als volgt: Winnaar van de door de Denktank Halle uitgeschreven essaywedstrijd ‘De toekomst van de Zennevallei’ is Dirk Dedoncker met het essay ‘Zonder getoeter naar de winkel’. De auteur formuleert helder de verschillende aspecten van de maatschappelijke uitdagingen rondom de bereikbaarheid van het stadscentrum van Halle en biedt hiervoor een concrete oplossing aan. Hij maakt, onder andere aan de hand van internationale onderzoeksresultaten, aannemelijk dat deze te vinden is in duurzame mobiliteit. Het essay is goed beargumenteerd, retorisch sterk en het biedt inspiratie aan beleidsmakers. Die geconfronteerd worden met de helaas zeer reële en alsmaar toenemende mobiliteitsproblemen.
Eervolle vermeldingen voor het essay ‘1 januari 2016’ vanwege Politiezone Zennevallei voor hun deelname en voor het essay ‘Starten in eigen straat’ voor het zeer sympathieke en haalbare voorstel een buurtfeest te organiseren ter bevordering van de sociale cohesie en leefbaarheid.
Dirk Dedoncker krijgt een studiereis naar New York aangeboden waar hij hoogte gaat nemen van de maatschappelijke uitdagingen op vlak van duurzame mobiliteit die een grootstad als New York heeft.
Tegelijkertijd heeft Dirk Dedoncker aangegeven dat hij zijn studiereis op duurzame wijze wil beleven door middel van zijn CO2-uitstoot te compenseren.
Het winnnend essay van Dirk Dedoncker kan aangevraagd worden via info@denktankhalle.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief