HALLE - Paterskerk nu volledig in handen van de stad

C21

HALLE - Paterskerk nu volledig in handen van de stad

Editiepajot_halle_paterskerk_nieuw_foto_merckx
Foto Felix Merckx

Op de jongste gemeenteraadszitting  werd beslist dat de in vruchtgebruik gegeven delen van de Paterskerk in de Volpestraat terug naar de stad komen. Zowel de Minderbroeders Conventuelen als de kerkfabriek wensen geen gebruik meer te maken van de kerk.

Tevens aanvaardde de gemeenteraad de kostenloze overdracht van enkele delen van het kerkgebouw waar de stad tot op heden nog geen eigenaar van was. Het gaat meer bepaald om: de zijbeuk van de kerk, op en met grond, gelegen langsheen de tuin van het voormalige klooster; de lokalen, op en met grond, gelegen aan de rechterkant van de Paterskerk wanneer men deze van op de Volpestraat bekijkt rn de Sint-Antoniuskapel, op en met grond, gelegen aan de linkerkant van de Paterskerk wanneer men dezé vanop de Volpestraat bekijkt.
Dat betekent dat na voltooiing van de notariële afhandeling, de stad opnieuw volledig beschikt over de kerk. Het stadsbestuur zal zich daarop volgend buigen over de kwestie of het gebouw al dan niet verkocht wordt. Enkel indien beslist wordt het gebouw niet te verkopen, kan bekeken worden welke invulling het gebouw concreet zal krijgen. Daarbij zijn verschillende pistes denkbaar.
Alvorens het gebouw kan gebruikt worden zullen er nog veel kosten aan het gebouw moeten gedaan worden. Het dak is in geen al te beste staat en ook de elektriciteit en de verwarming moet vommedig vervangen worden
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief