HALLE - Sancta Mariainstituut Lembeek verwelkomt anderstalige nieuwkomers

C21

HALLE - Sancta Mariainstituut Lembeek verwelkomt anderstalige nieuwkomers

Okan
EP

Vanaf 18 januari start het Sancta Mariainstituut in Lembeek met een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN). Door de mogelijkheid om dergelijke onthaalklas versneld te programmeren en de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen, kunnen leerlingen tussen 12 en 18 jaar binnenkort terecht in de eigen Halse regio.

Scholengemeenschap Kardinaal Cardijn heeft van het Vlaams ministerie van Onderwijs de toelating gekregen om na de kerstvakantie – vanaf maandag 18 januari om precies te zijn - het onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) in het secundair onderwijs te organiseren. Het Sancta Mariainstituut draagt met het inrichten van de OKAN klas in het secundair onderwijs zeker zijn steentje bij om de integratie van vluchtelingen te versterken.
In een onthaalklas leren de anderstalige nieuwkomers zo snel mogelijk Nederlands in een open en warme sfeer. Het onthaaljaar richt zich tot leerlingen die in België aankomen en het Nederlands onvoldoende machtig zijn om onderwijs te kunnen volgen. De leerling krijgt een echt ‘taalbad’ in een normale leeromgeving. De bedoeling is dat de leerlingen na het onthaaljaar in staat zijn om in het secundair onderwijs met succes les te volgen.
Zowel op praktisch als op pedagogisch vlak worden reeds heel wat voorbereidingen getroffen wat ons met veel enthousiasme doet uitkijken naar de komst van deze jongeren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief