HALLE herdenkt overlijden Koning Albert I

C21

HALLE herdenkt overlijden Koning Albert I

Editiepajot_halle_overlijden_albert
Foto Olaf
 

Halse oudstrijders hebben het overlijden van Koning Albert i herdacht. Het Belgische leger leverde onder zijn leiding een wezenlijke bijdrage aan het stoppen van de vijandelijke opmars. Hij kon België als staat redden van de ondergang, het land internationaal te laten erkennen als "brave little Belgium" en de troepen te vrijwaren van massale verliezen in zinloze offensieven. Onder zijn regeerperiode kwam de huidige Duitse Gemeenschap in 1920 bij België.

Door zijn plots overlijden op 17.02.1934 stond de wereldpers op zijn kop. Albert I stierf na een val van de rotsen in Marche-les-Dames (Namen). Zijn lichaam werd terug gevonden in de nacht van 17 op 18 februari. Om dat er geen getuigen waren van deze val werd druk gespeculeerd over de toedracht van zijn overlijden. Albert was een bekwame klimmer en daarom menen sommigen dat het moeilijk aan te nemen is dat het om een ongeval zou gaan.
Vanwege zijn houding en gedrag tijdens de eerste W.O. is Albert I nog steeds één van de polulairste en geliefde Belgische vorsten. Er zijn in België veel standbeelden van hem te vinden in verschillende steden en gemeenten,
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2016
Olef Felkdberg
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief