REGIO - Criminaliteitscijfers in PZ Zennevallei dalen

C21

REGIO - Criminaliteitscijfers in PZ Zennevallei dalen

3_politielogo_2011_p200
EP

De criminaliteitscijfers in de PZ Zennevallei zijn in een constante dalende lijn. Er is een daling van 10,3 % ten opzichte van 2014. De meeste feiten deden zich voor op de Bergensesteenweg (301)in Sint-Pieters-Leeuw, het Statiosplein (114)en de Basiliekstraat (89) in Halle en de Ukkelsesteenweg (53) en de Sanatoriumstraat (52) in Beersel.

De meeste feiten uit de top 10 zitten in dalende lijn. Zo zijn er 130 of 23% minder diefstallen in handelszaken, misdrijven tegen lichamelijke integriteit dalen met 16%; diefstallen met geweld en bedreiging daalden daalden met 6% en de illegale immigratie daalde met niet minder dan 52%
Het aantal drugsdelicten daarentegen stijgt met niet minder dan 70% Oorzaak hiervan is dat men meer controle deed met de drugshond. Ook het aantal (brom)fietsdiefstallen had een sterke stijging, niet minder dan 50,6%. Bij het intrafamiliaal geweld en de fraude was er een lichte stijging van de feiten.
Er werden 731 feiten van diefstal in woningen vastgesteld. In Sint-Pieters-Leeuw daalde het aantal inbraken met 14,3%, in Halle met 15,4% en in Beersel met 14,6%.0 
PERSONEELSTEKORT
PZ Pajottenland heeft 19 personen te kort en dan vooral bij de interventie. Dat komt door het feit dat mensen die uit de politieschool komen niet uit de streek afkomstig zijn en vlug vertrekken. Korpschef Marc Crispel wil dan ook mensen uit de streek rekruteren. Hij denkt hierbij aan een soort road show en zelf op pad gaan naar de jeugd. Ook naar de scholen gaan om jeugd warm te maken om bij de politie te komen.
Ook dit jaar gaan de doelstellingen van het korps naar diefstallen in gebouwen, overlast, drugs, radicalisering, overdreven snelheid, rijden onder invloed, gordeldracht en vastmaken kinderzitjes. Het project rond veiligheid in de school omgeving wordt ook verder gezet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief