Peterschap der monumenten van de stad HALLE

C21

Peterschap der monumenten van de stad HALLE

Dsc_3205
Foto Olaf
 
Oorkonde_1
foto Olaf
Oorkonde_2
Foto Olaf
Oorkonde_3
foto Olaf
Oorkonde_4
Foto Olaf
 

De leerlingen van het 6de leerjaar Heilig Hart & Collegebasisschool Vondel werden voor de 1ste keer officieel aangesteld om het peterschap op zich te nemen van hetoorlogsmonument in het Albertpark.

Zij engageren zich samen met de Vaderlandslievende Verenigingen- de herinneringsplicht door te geven aan de huidige en toekomstige generaties via de bescherming en kennis van de monumenten die  ons voor altijd herinneren aan het Halse oorlogsverleden.

Samen bezochten ze de monumenten in  het Albert Park en kregen er een uitvoerige rondleiding.

In februari bezochten ze de tentoonstelling “ Halle tijdens de Eerste  WO IOok bezochten zij in het streekmuseum Den AST, de Expo WO I door de ogen van de leerlingen van de Meiboom.

Het project “ Het peterschap der monumenten van de Stad Halle” kwam tot stand in samenwerking  met de directie en de leerkrachten van de school.

Ook bezochten meerdere Halse scholen de tentoonstelling over oorlogsterreur en kindertrauma's die vorige maand geopend werd in de hoeve Malavisé die zeer positief reageerden op het voorstel om samen met de kinderen het project peterschap der monumenten op te starten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2016
Felix Merckx
Archief Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief