Broederschap O.LV.van HALLE kijkt naar de toekomst

C21

Broederschap O.LV.van HALLE kijkt naar de toekomst

Editiepajot_halle_olv_foto_merckx
Foto Felix Merckx

 in 1267 werd het beeld van de Onze Lieve Vrouw van Halle geschonken door de Graven van Henegouwen en Holland. In 2017 zal het dus exact 750 jaar zijn dat het mirakelbeeld in Halle is. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Halle wil dit vieren met een jubeljaar dat begint op Pinksteren 2017. Het hoogtepunt van dit jubeljaar zal een volledig vernieuwde Mariaprocessie zijn die uitgaat op Pinksteren 2018 (20 mei 2018), hopelijk in aanwezigheid van het Koningshuis.

De Broederschap is van mening dat 750 jaar Mariaprocessie een goede aanleiding is om de  mooie stad Halle in de bloemen te zetten en er een tof en leuk feestjaar van te maken.

 

De Broederschap van O.L. Vrouw van Halle kan dit echter niet alleen aan: ze willen de verenigingen van groot Halle hierbij betrekken. De processie is immers erfgoed van alle Hallenaren; iets waarop ze fier mogen zijn.

 

Voorzitter Jos Maillard: “In de vernieuwde processie willen we de Halse verenigingen hun plaats geven. We nodigen ze dan ook uit na te denken hoe ze een bijdrage kunnen geven. In eerste instantie richtten we ons tot de verenigingen uit de sfeer van de kunsten in hun ruime zin: muziek, dans, toneel, turnen, zang, … . Maar we willen ook out of the box denken en absoluut niets of niemand uitsluiten. We zijn bereid d   verenigingen de nodige vrijheid te geven om het hun toegewezen deel artistiek uit te werken op een eigentijdse manier, uiteraard binnen het concept van de Mariaprocessie.Sowieso zijn we steeds op zoek naar veel figuranten, medewerkers, …” Maar het feestjaar moet meer zijn dan de Mariaprocessie alleen. Naast de processie moeten er ook andere evenementen georganiseerd worden. Zelf denken ze aan een fototentoonstelling over de processie onder de titel “Mariaprocessie 1967 – 2017: Gedragen door ons, Hallenaren”. Welke evenementen zouden jullie kunnen organiseren?”

 

Verenigingen en Hallenaren worden uitgenodigd op een  brainstormingsavond die zij gaan organiseren rond de eventuele inhoud van het jubeljaar op 6 juni as. in het O.L.-Vrouwcentrum, Ninoofsesteenweg 7 te Halle om 20:00 uur.  Inschrijven kan via secretariaat@mariaprocessie.be, maar is niet strikt noodzakelijk.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief