Oudstrijders HALLE namen deel aan ‘dag van de vaandeldrager’

C21

Oudstrijders HALLE namen deel aan ‘dag van de vaandeldrager’

Vaandeldragers_1
foto Olaf
 
Vaandeldragers_2
Foto Olaf
 

Vaandeldragers van de Halse Oudstrijdersbond naman deel aan de 97ste verjaardag van het NSB/FNC en nationale dag van de Vaandeldragers te Gent. Naar jaarlijkse gewoonte gaat dit evenement door in een andere provincie. De samenkomst vond plaats aan het monument van Koning Albert I, Koning Albertpark, Gent.

Na de bloemneerlegging aan het monument vertrokken de vaandeldragers in stoet door de Gentse binnenstad naar het Stadhuis van Gent, onder begeleiding van een muziekkapel. Zelfs een hevige plensbui, kon de stoet niet verstoren, vervolgden zij hun optocht. Aangekomen aan het stadhuis werden zij opgewacht door de plaatselijke prominenten en oudstrijders. Na enkele speechen van de organisatoren, minister Flahaut en de gouverneur en het spelen van de nationale Hymne, defileerden de Vaandelsdragers onder begeleiding van de muziekkapel voor de eretribune. Hierna volgde de zegening door de kerkelijke autoriteiten. Als afsluiting kregen de Vaandeldragers een aandenken en het brevet van Vaandeldrager en werd de plechtigheid afgesloten met een hapje en een drankje.

Naar aanleiding van het voetbal, waren zij genoodzaakt de wedstrijd in Gent te volgen (centrum afgesloten voor alle verkeer). Na het voetbal vertrok de bus onder escorte van de Gentse politie door de binnenstad naar de snelweg.  De 100ste verjaardag van de "Groote Oorlog" toonde aan hoe groot de vraag van de Belgische bevolking was naar herdenkingssamenkomsten in het teken van historische gebeurtenissen, die de burgers van het land aanbelangden. Door deze evenementen trokken zij de aandacht van burgers die deze plaatsen wensten te ontdekken, of die niet op de hoogte waren van de historische monumenten of details.  Het NSB/FNC is de grootste van alle vaderlandslievende verenigingen en heeft een belangrijke historische rol te vervullen om de herinnering levendig te houden. Het samenkomen toont ook de aanhankelijkheid aan België en herinnerd ons aan het vaderland dat tijdens de laatse maanden van deze oorlog zwaar getroffen werd. Langs deze weg bedanken de Vaandeldragers het Gentse Stadsbestuur voor de organisatie van dit evenment.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2016
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief