N-VA HALLE eist verduidelijking over bufferbekken Dynastieplein

C21

N-VA HALLE eist verduidelijking over bufferbekken Dynastieplein

Editiepajot_halle_sisse_frit_fotoolaf
Archief foto Olaf

 N-VA Halle zette bij hoogdringendheid de problemen met het bufferbekken onder het Dynastieplein op de agenda van de gemeenteraad. Voor N-VA Halle komt het er in de eerste plaats op aan om te weten wie verantwoordelijk is voor deze ernstige fout.  Dit bufferbekken moest regenwater bij zware regenval opvangen en stockeren om overstromingen vermijden. Bij de hevige regens van de laatste weken is gebleken dat er iets mis was met bufferbekken

 De N-Va vroeg duidelijkheid over de merkwaardige communicatie door het stadsbestuur. Tijdens de commissie openbare werken klonk het nog dat de aannemer in de fout ging en nu is het studiebureau plots de grote boosdoener.

N-VA Halle raadslid Wim Demuylder “De stad moet klare wijn schenken over dit bijna kafkaiaans dossier. Verder eisen we dat het stadsbestuur er alles aan doet om een nieuw risico op wateroverlast zoveel mogelijk te beperken voor de betrokken inwoners. Want daar was het bufferbekken per slot van rekening toch voor bedoeld!”

 Eind mei had men al weet van mogelijke problemen maar men is er pas vorige week mee naar de bewoners en pers gestapt omdat de meerderheid eerst zekerheid moest hebben over de fout.

Op de commissie openbare werken van 15juni klonk het nog dat de aannemer in de fout was gegaan. ,Probleem zijn de rioleringen in de Biezeweide die niet conform zijn aangesloten waardoor hun capaciteit met de helft verminderd.

In 2018 zullen er pas werken kunnen starten. Tot dan kans op wateroverlast omdat buffer onder Dynastieplien hierdoor maar voor 70% werkt.

In het najaar komt er een infoavond voor bewoners waarop studiebureau zal worden uitgenodigd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2016
Felix Merckx
Archirf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief