Rode Duivels verlaten met opgeheven hoofd het EK sprookje in Frankrijk.

C21

Rode Duivels verlaten met opgeheven hoofd het EK sprookje in Frankrijk.

Gaasbeek_2
Supporters in Gaasbeek foto Devogeleer
 
Gaasbeek_4
Supporters in Gaasbeek: Foto Devogeleer
 
Gaasbeek
Supporters in Gaasbeek: Foto Devogeleer
 
Halle_3
Supporters in Halle. Foto Devogeleer
 
Halle_4
Supporters in Halle. Foto Devogeleer
 
Halle_5
Supporters in Halle Foto Devogeleer
 
Halle_6
Supporters Halle. Foto Devogeleer
 
Halle_7
Supporters Halle foto Devogeleer
 
Station_halle
Ook in Halle vertrok er een bus naar Rijsel. Foto Devogeleer
 

 Meer dan 100,000 Duivels – Fans trokken naar het Franse Rijsel, waaronder ook een autocar vanuit Halle, om er de wedstrijd Wales – België bij te wonen in de stad waar de Belgische kapitein Eden Hazard jarenlang furore maakte op het voetbalveld.

Ook in eigen streek was het weer een volksverhuizing naar de plaatsen waar een groot scherm stond opgesteld, vrienden, collega's, familie gaven mekaar afspraak om uitgedost in de Belgische kleuren samen te genieten van de wedstrijd en daarna een stevig feestje te bouwen.

Net als enkele weken met de wedstrijd België – Ierland, toen kermis Essenbeek deze wedstrijd mee opnam in het feestprogramma, was het ditmaal Gaasbeek die tijdens hun 'Drie Dolle Dagen' de wedstrijd Wales – België op groot scherm bracht in de feesttent op het dorpsplein.

Wat verder op in Vlezenbeek in het 'Hof te Bergeveld' was het ook nagelbijten en in spanning volgen wat de Rode Duivels er van af brachten in het Franse Rijsel.

De wedstrijd  zelf begon hoopvol met een vroeg doelpunt van Radja Nainggolan in de 13' minuut, de Belgen op rozen. Toch was het nog veel te vroeg om te juichen, en de rode duivels wisten dat het elke keer lastig voetballen is tegen de ploeg uit Wales, en een tegendoelpunt kon niet lang uitblijven   in de 30' minuut maakte Ashley Williams er 1-1 van.

Na de rust probeerde de rode duivels om de winst toch nog naar hun kant te draaien, maar misten telkens in de afwerking. De jongens uit Wales daarentegen maakte wel elke kans af en het werd in de 55' minuut 2-1 via Hal Robson Kanu, een koude douche voor de Belgen.

Trainer Wilmots probeerde met een paar wijzigingen nog langszij te komen, maar met een derde doelpunt van Sam Vokes 3-1 was het boeken toe voor België.

En zo komt er een einde aan de droom op een Europese titel voor de Rode Duivels, die met opgeheven hoofd deze EK campagne verlaten. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief