HALLE - De “enige echte Prins & Dingemanse” Zeeuwse mosselen zijn er weer

C21

HALLE - De “enige echte Prins & Dingemanse” Zeeuwse mosselen zijn er weer

Ye-96__5_
 

ant heeft zoals gebruikelijk de primeur om als de eerste de Zeeuwse mosselen nieuwe oogst te mogen ontvangen. De kwaliteit is fantastisch van deze superverse mosselen Jumbo en Goudmerk/Golden. Overheerlijke Zeeuwse mosselen rechtstreeks geleverd door de mosselkwekers Prins & Dingemanse. Met een vleespercentage van meer dan voldoende doen ons alvast watertanden. Droom daarbij van een Belgisch frietje en een overheerlijk glaasje witte wijn of bier en de zomer van 2016 kan niet meer stuk!

 

Vroeger waren er, vooral in de volksmond, enkel Zeeuwse mosselen te krijgen in de maanden waar een ‘r’ in voorkwam, van september tot eind april. Dit volksgezegde klopt dermate dat het tijdens de zomermaanden te warm was om levende mosselen te transporteren. Men voer toen met de mosselschuiten tot in Brussel, Mechelen en Antwerpen. Er waren toen nog geen koelwagens, en het wegennet was minder geavanceerd dan nu! Door de natuur is de start van het mosselseizoen dit jaar iets vroeger dan de voorbije jaren. En de uitleg is simpel: Hoe meer regen en zon leiden tot meer plankton, hoe meer de mosselen te eten hebben, hoe sneller ze gaan groeien, dus des te vroeger begint het mosselseizoen. Meestal is dit rond half juli. Dit jaar hadden we een regenachtige maar ook zonnige voorzomer en daarom is het seizoen nu vroeger begonnen!

 

Kwaliteit

De Zeeuwse mosselen worden dit jaar dus vroeger als vorig jaar op de markt gebracht en blijken van een uitzonderlijke kwaliteit te zijn. Mooi gevulde schelpen met heerlijk mosselvlees, een tikkeltje ziltig, maken aldus de mosselkwekers van Prins & Dingemanse en kenners, van dit seizoen een ‘uitzonderlijk’ hoogstaand jaar. Vanaf de start worden de verschillende kalibers: zoals Super, Imperial, en de gekende en beroemde Prins & Dingemanse Jumbo en Goudmerk/Golden mosselen aangeboden. De enige echte “jumbo en Goudmerk”. De kwaliteit zou wel eens kunnen zorgen voor een ongeziene consumptie van het zwarte goud uit de Oosterschelde/Zeeland. Bij Prins & Dingemanse, al sinds mensenheugenis de vaste leverancier mosselkweker van Marchant, zijn ze in ieder geval goed voorbereid. De beste mossel- en oesterpercelen in de Oosterschelde en de Waddenzee, in combinatie met de meest moderne schepen, moeten er voor zorgen dat u rechtstreeks bijna vanaf het schip de meest verse Jumbo’s en Goudmerken op uw bord krijgt en “de enige echte” delicatesse. 

 

Dagvers

Door de perfecte samenwerking tussen de mosselkweker Prins & Dingemanse en Marchant kunnen ze in Halle de consumenten verzekeren van een dagvers product. Tijdens het mosselseizoen staan de magazijniers en chauffeurs al om 3 uur ’s ochtends paraat om de bestellingen voor restauranthouders, voor verenigingen die een mosselfestijn organiseren en voor de particuliere winkelklanten klaar te krijgen. 

 

Tweemaal daags levert mosselkweker Prins & Dingemanse de zojuist gevangen Zeeuwse mosselen en oesters. De afstand met Yerseke is slechts 1 uur en 40 minuten. Hierdoor is Marchant als enige in staat een uiterst vers product aan te leveren, die niet eerst tal van platforms en magazijnen zijn gepasseerd en dagen onderweg zijn. De kwaliteit van de enige echte Prins & Dingemane Jumbo’s en Goudmerken mag als uitmuntend en niet te overtreffen beschouwd worden. Neem daarbij de 135 jarenlange know-how van de Koninklijke firma Prins & Dingemanse, het gekwalificeerde personeel, de liefde voor het vak en het product zelf, en u begrijpt waarom Marchant al jarenlang een professionele relatie heeft weten op te bouwen met de crème-de-la-crème onder de mosselrestaurants.

 

Als leverancier van Zeeuwse mosselen, Zeeuwse oesters, dagverse vis en schaaldieren is er in onze streek dan ook maar één adres om te onthouden : Mosselhandel Marchant in Halle !

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief