HERNE – De Silos fietsen dit jaar doorheen Schotland

C21

HERNE – De Silos fietsen dit jaar doorheen Schotland

Silos_ronde_van_schotland
HERNE – De Silos fietsen dit jaar doorheen Schotland - Foto ingezonden
 
Silos_2016_a
HERNE – De Silos fietsen dit jaar doorheen Schotland - © Deschuyffeleer
 

Het Silos Cycling Team, een groep wielertoeristen gesproten uit en rond het lerarenkorps van het Heilig Hart&College van Halle, koos dit jaar voor zijn jaarlijkse uitstap tijdens de zomervakantie voor een tocht doorheen Schotland. Het team met zijn 14 fietsers en 6 begeleiders vertrekt op vrijdagavond 15 juli met de nachtboot vanuit Zeebrugge richting Hull. Onder de deelnemers ook een sterke delegatie uit Herne.

Met hun uitdagende trip doorheen Schotland zijn de Silos inmiddels al aan hun veertiende fietstocht in het buitenland toe. Eerder vanaf 1991 fietsten zij ook al onder meer naar Compostella, Assisi, Montserrat, Salamanca, Carcasonne, Venetië en de Lennikse zustergemeente Arconate. Het team hield zijn benaming overigens over aan zijn bijzonder fraaie tocht naar Santa Domingo de Silos, gelegen op goed 60 km van het Spaanse Burgos, in 1997.
1576 km en 16.104 hoogtemeters
In 10 etappedagen overbruggen de Silos, waarvan de gemiddelde leeftijd schommelt rond de 50 jaar, een totaalafstand van 1576 km en dienen zij daarbij ook 16.104 hoogtemeters te overwinnen. Hun tocht leidt hen in eerste instantie vanuit Hull naar Darlington, Selkirk, Edinburgh, Pitlochry, Inverness naar Fort William, waar een rustdag werd ingebouwd. Vervolgens trekken de Silos via Brodich (Arran), Gretna Green, Topcliffe terug naar Hull. Als alles volgens plan verloopt meert het gezelschap met de ferryboot terug aan in Zeebrugge op woensdagochtend 27 juli.
Met Germa Deherder, Jean-Marie Dierickx, Patrick Faut, Erwin Lenaerts, Marcel Monseu, Patrick Neukermans en Brigitte Van Hulle is Herne alleszins bijzonder goed vertegenwoordigd in het gezelschap. Nog uit de regio nemen deel Felix Deturck (Lennik), Eric Heremans (Halle), Marc Lintermans (Itterbeek), Christophe Notaerts (Pepingen), Koen Ronse (Sint-Pieters-Leeuw), Patrick Souffriau (Vollezele), Jean Swalus (Halle) en Johan Merckx (Halle), overigens onder de deelnemers nog de enige actieve leerkracht in het Heilig Hart&College. De overigen zijn Koen Fonteyne (Londerzeel), Steven Thielemans (Mechelen), Frank Verhoeven (Londerzeel), Eddy Vermeir (Wolvertem) en Jean-Pierre Vyncke (Roeselare).
Lastig en niet zonder gevaar
Jean-Marie Dierickx, één van de bezielers van de tocht, is zich wel bewust van de moeilijkheidsgraad en van de gevaren van de onderneming: “Naast een eerder klein gedeelte op Engelse bodem leidt onze tocht ons vooral doorheen de Schotse Highlands. Maar daarnaast kunnen ook de regen en de immer vochtige en gladde wegen ons parten spelen. Het wordt dus opletten en op de tanden bijten vanaf de eerste tot de laatste kilometer. De rustdag in Fort William zal voor de meesten dan ook allicht een welgekomen zegen zijn. Hopelijk verloopt alles zonder ongelukken”.
De tocht van de Silos is te volgen op FACEBOOK  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief