Laura De Jaeger uit HALLE naar China voor uitwisselingsproject

C21

Laura De Jaeger uit HALLE naar China voor uitwisselingsproject

China
Ingezonden foto
 

 Netwerk Bewust Verbruiken verlegt haar grenzen! Begin augustus vertrekt vrijwilliger Laura De Jaeger (19) uit Halle een maand naar China voor het EU-China NGO-Twinning program. Ze zal er uitzoeken hoe inwoners in een grootstad als Peking initiatieven rond delen en repareren organiseren.

Het uitwisselingsproject EU-China NGO-Twinning verbindt jaarlijks 14 Europese en Chinese nonprofit-organisaties die rond dezelfde thematiek werken. 7 Europese en 7 Chinese medewerkers krijgen vervolgens de kans om 4 tot 8 weken naar de partnerorganisatie te trekken.

Europese organisaties krijgen via dit programma de kans om China - dat een steeds belangrijkere rol speelt in de ngo-wereld, maar waar weinig knowhow over bestaat - beter te leren kennen. Ook Chinese organisaties komen in contact met de werkmethodes van Europese organisaties. Een win-win met veel leerkansen.

Netwerk Bewust Verbruiken wil uitzoeken hoe men ruilt, deelt en repareert in China

Netwerk Bewust Verbruiken koosThe Green Woodpecker Association als twinning partner. Deze organisatie werkt, samen met 6000 vrijwilligers in heel China, aan de uitbouw van een duurzamere stad. Met hun project Green Swap Space bieden ze een platform voor gemeenschappen, waar buurtbewoners bezittingen aan elkaar kunnen uitlenen. Het geeft vrijwilligers de kans om recyclagemethodes te delen. Netwerk Bewust Verbruiken hoopt, als initiator van projecten als Repair Café en Op Wielekes, veel te leren van deze Chinese partn

Laura De Jaeger (19) is net afgestudeerd als sociaal-cultureel werker aan de Odisee Universiteit Hogeschool in Brussel. Als stagiaire bij Netwerk Bewust Verbruiken trok ze in 2014 mee aan de kar van de Repair Cafés. Vanaf augustus kan je Laura's verhalen volgen via haar blog op www.bewustverbruiken.be .

Het uitwisselingsprogramma wordt sinds 2012 georganiseerd door Stiftung Asienhaus, in samenwerking met Climate Action Network Europe (CAN-E) en China Association for NGO Coörporation (CANGO). Deze worden gesteund door Robert Bosch Stiftung en Stiftung Mercator.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief