HALLE - Alcoholcontroles

C21

HALLE - Alcoholcontroles

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
Ingezonden foto

 Afgelopen vrijdag tussen 16 uur en middernacht en zaterdag, tussen 14 en 22.30 uur, organiseerde de verkeersafdeling van de Politiezone Zennevallei opnieuw verkeerscontroles. Net als voorgaande week, ging de aandacht vooral naar het sturen onder invloed van alcohol en/of drugs.

Verschillende controleposten over het grondgebied van Halle werden opgezet, onder andere op de Bergensesteenweg en de Brusselsesteenweg. In totaal werden 744 bestuurders gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol. 26 bestuurders vertoonden tekenen van alcohol gebruik en werden aan een ademtest onderworpen. Van deze 26 bestuurders bevonden zich werkelijk 8 bestuurders boven de wettelijke limiet.

Vier personen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor een periode van 15 dagen (1,64 promille, 2,10 en zelfs 2,40 promille). Een voertuig bleek niet verzekerd te zijn. Verder werden ook tien personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Dit valt te betreuren, want het niet dragen van de gordel blijkt naast alcoholgebruik ook een van de grootste doodsoorzaken bij een verkeersongeval met dodelijke afloop.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief