HALLE / LEEUW / BEERSEL - Dieven op de loer

C21

HALLE / LEEUW / BEERSEL - Dieven op de loer

Inbreken_200
EP

 Het is vakantie. Lekker warm, deuren en ramen open, aangenaam terrasjesweer of tijd voor een uitstapje. Echter… Wees op uw hoede. Voor dieven is het nooit vakantie.  Zo werden al sinds 1 juli net geen 40 inbraken vastgesteld, waarvan 11 pogingen. Het merendeel van de inbraken gebeurde via de voor- of achterdeur of het raam. De gestolen goederen zijn van allerlei aard: werkmateriaal, juwelen, geld en informatica-materiaal.

Ook voertuigen en bromfietsen zijn niet vrij van diefstal. De afgelopen drie weken werden al 7 diefstallen van fietsen aangegeven, waarvan 1 poging en 12 diefstallen uit voertuigen. Wellicht zijn dit er dus meer, want niet iedereen doet aangifte.

Iets verdacht gezien?  Laat het de politie  weten! 101 of 112 of voor niet dringende vragen of meldingen 02 363 93 00.

Uw woning beveiligen
Wil u graag meer weten hoe u uw woning kan beveiligen en diefstal in uw woning kan voorkomen? Op www.veiligewoning.be   krijgt u gedetailleerd advies voor de beveiliging van elk vertrek in uw woning.

Hierbij al enkele tips: 

•            Laat geen waardevolle voorwerpen in het zicht van iedereen rondslingeren.
•            Zet de kartonnen verpakking van je nieuwe toestellen niet voor de deur, anders zien inbrekers al snel wat er te stelen valt.
•            Doe altijd ramen en deuren op slot, ook als je maar voor even afwezig bent. Laat de ramen niet op kiepstand staan.
•            Geef je woning een bewoonde indruk wanneer je met vakantie vertrekt: vraag aan een buur of familielid om de brievenbus leeg te maken, het gras te maaien, de rolluiken op en af te laten, …
•            Meld ieder verdacht element in de straat of bij je buren aan de politie. 
•            Versterk je deuren met een veiligheidscilinder, een rozet of extra sloten.
•            Laat eventueel een veiligheidsglas plaatsen (gelaagd glas) of plaats rolluiken.

Hou er ook goede gewoonten op na om een inventaris bij te houden van waardevolle voorwerpen. Hou de facturen en het serienummer ook bij en maak een foto. Op die manier kan de politie jouw goederen gemakkelijker teruggeven wanneer ze teruggevonden worden.

Als u overweegt een elektronisch beveiligingssysteem te plaatsen, weet dat dit alleen maar interessant is als de woning al correct beveiligd is. Dit systeem vertraagt de inbreker immers niet, maar kan hem wel afschrikken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief