HALLE - Generaties treffen elkaar in belevingstuin

C21

HALLE - Generaties treffen elkaar in belevingstuin

Ocmw_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Ocmw_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Ocmw_3
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het Halse OCMW opende een belevingstuin. In deze tuin zijn er  heel wat facetten van het dagelijkse leven die aan bod komen. Het gaat over zich ontspannen en vermaken, het gaat over dolle pret maken en over mobiel blijven, het gaat over contact tussen jong en oud, het gaat over families opnieuw samenbrengen, het gaat over elkaars leefwereld leren begrijpen en appreciëren.

Voorzitter Marie-Rose Haarnie: “Er staan hier verschillende toestellen. Enkele zijn bestemd voor onze jongsten die er naar hartenlust kunnen ravotten. Andere staan ter beschikking van onze senioren en geven hen de mogelijkheid om in de gezonde buitenlucht, dicht bij hun vertrouwde woonplaats, in contact met de jongste generatie te ontspannen en licht fysiek actief te zijn”.

Dit biedt dus uitzonderlijke opportuniteiten. “Denk maar aan de jongsten die “toch zo graag met opa of oma naar de speeltuin wilden” maar dat gezien de praktische beslommeringen ervan, problemen met mobiliteit of gewoon tijdsgebrek niet meer zagen gebeuren. Wel, nu kan dat weer. Het bezoekje aan oma of opa en aan de speeltuin kan nu tegelijkertijd gebeuren, en dan nog op de plaats waar oma of opa woont. Maar ook binnen de dagelijkse werking van ons woonzorgcentrum biedt de belevingstuin extra mogelijkheden. Ons team dat instaat voor de ontspanning, kine en ergo (wij noemen dat heel toepasselijk het OKE team) krijgt er een nieuwe ruimte bij om activiteiten te organiseren. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er in de nabije toekomst nog heel wat nieuwe opportuniteiten zullen opborrelennn aldus Marie-Rose Harnie.

Aan deze belevingstuin hangt natuurlijk een prijskaartje, en dat is niet min. Er werd gekozen voor toestellen van uitstekende kwaliteit, die beantwoorden aan strenge veiligheidsnormen. Het Halse OCMW kreeg voor de realisatie een financiële steun van 35.000 euro

 

.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief