HALLE - Dagen van de oude geuze

C21

HALLE - Dagen van de oude geuze

Editiepajot_halle_lambik_foto_merckx
Het Streekproductencentum won verleden jaar de gouden lambikstoemper/ (Archief Felix Merckx)
 

 In het Streekproductencentrum, Poststraat 3A te 1500 Halle hebben naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van het streekproductencentrum op zaterdag 10 en zondag 11 september de dagen van de oude geuze plaats, telkens van 10 tot 18 uur.

zijj zorgen wij voor een uitgebreide staalkaart van bieren van spontane gisting. Dit jaar wordt vooral de brouwerij Lindemans in de schijnwerper gesteld.

Zij schenken enkel, dit tot groot jolijt van menig bierliefhebber, de echte Lambikbieren. Namelijk deze waar nog 100 % lambik wordt gebruikt om OUDE GEUZE & OUDE KRIEK te bekomen en waar gebruik wordt gemaakt van de gistcellen die te vinden zijn in de lucht van de Zennevallei. Zij zijn dan ook trots dat zij het volledige assortiment van alle Lambikbrouwerijen en stekerijen uit de regio op één locatie kunnen aanbieden.

Dit jaar krijgen de bezoekers ook weer de kans om een echte lambik, het basisbrouwsel van de geuze, te proeven. Zij voorzien een drietal lambikken, rechtstreeks aangevoerd uit de houten tonnen van de plaatselijke lambikbrouwers.  Ook koffie en frisdranken zijn te verkrijgen.

Alle bieren worden verkocht in proeverglazen van 15 cl. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren. De inkom tot de Dag van de Geuze is gratis.

 GOUDENLAMBIKSTOEMPER
De Lambikstoempers vzw wil de “lambikbieren” jaarlijks nog eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van “De Gouden Lambikstoemper”.

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken zal “De Lambikstoempers vzw” op zondag 11 september om 15.00 uur voor de zevende maal zijn “Gouden Lambikstoemper” uitreiken aan de zaak die, in hun ogen, in 2015 het meeste aandacht besteed aan de “lambikbieren”. Verleden jaar ging de prijs naar het streekproductencentrum

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans !

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief