HALLE - Barbecue in Woonzorgcentrum Sint-Augustinus

C21

HALLE - Barbecue in Woonzorgcentrum Sint-Augustinus

Bbq
Ingezonden foto
 

 Woonzorgcentrum Sint-Augustinus hield met al het personeel en met haar bewoners een barbecue. Voor het woonzorgcentrum is het einde van de zomervakantie altijd een speciale periode. Op 28 augustus viert men immers de feestdag van patroonheilige Sint Augustinus. En op 1 september zal het woonzorgcentrum 8 jaar bestaan. Met deze barbecue bracht men deze twee bijzonderheden onder de aandacht. 

 Voor de barbecue waren er meer dan 230 personen ingeschreven. De weergoden waren het woonzorgcentrum zeer goedgezind met temperaturen tot 30 graden. Met de tenten open en af en toe een bries, kon men de temperatuur aangenaam te houden.

 Algemeen directeur Elke De Cuyper opende de barbecue met enkele cijfers. Sinds de vorige barbecue waren er 108 opnames in het rusthuis, 26 nieuwe inschrijvingen in het dagverzorgingscentrum en 3 nieuwe opnames in de Service Residentie. Er werd een speciale welkom uitgesproken aan deze nieuwe bewoners en gebruikers.

 Ook enkele weetjes over het personeel passeerden de revue. Momenteel telt het woonzorgencentrum 101 personeelsleden. Met de jobstudenten erbij had men dit zomerverlof zelfs 112 mensen op de loonlijst. Sinds de vorige barbecue heeft de babyboom bij het personeel zich verder gezet, met maar liefst 18 personeelsleden die aan gezinsuitbreiding deden. In 2015 werden Diewke, Lenn, Liam, Lex, Anaë, Renske en Renée geboren. In 2016 zagen Alexiss, Clara, Noah, Arya, Mirco, Jay en Gitte het levenslicht. Momenteel zijn er nog 4 personeelsleden in blije verwachting, waaronder het diensthoofd bewonerszorg. “Dit wil zeggen dat op een jaar tijd bijna 1 op de 5 personeelsleden een kindje erbij kreeg. Proficiat aan hen allemaal!”, vervolgde mevrouw De Cuyper.

 Na een weldoend huisaperitief konden bewoners en personeel aanschuiven voor de barbecue met keuze uit steak, spek, worst en zalm, rauwkost of warme groentenratatouille, sandwiches of Griekse pasta. Er was voor ieder wat wils en het werd gesmaakt.

 Vanaf 13u30 zorgde accordeonist Rudi Tastenoe voor de muzikale noot. Al wandelend tussen de tafels speelde hij bekende nummers. Verschillende muziekgenres kwamen aan bod. Er werd heel druk gedanst. De sfeer zat er goed in. Ten slotte zorgde ‘t Ijsbolleke om 14u30 voor fris ambachtelijke ijscrème, bereid volgens een oud familierecept. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief