HALLE - Christophe Merckx legde eed af als voorzitter van het OCMW

C21

HALLE - Christophe Merckx legde eed af als voorzitter van het OCMW

Merckx_1_gr
Foto's Felix Merckx
 
Harnie_merckx
Foto's Felix Merckx
Merckx_1_kl_bewerkt-1
Foto's Felix Merckx
Merckx_2_gr
Foto's Felix Merckx
 

 Op de jongste bij beenkomst van de Halse OCMW-raad heeft Christophe Merckx. De eed afgelegd als nieuwe voorzitter van het OCMW. Hij vervangt Marie-Rose Harnie.

Reden van haar ontslag is zeer eenvoudig . Marie-Rose Harnie: “ Bijna 66 jaar en 48 Jaar voltijds én meer gewerkt zonder enige onderbreking. Maar vooral ook jongere mensen een duwtje in de rug willen geven. Mijn leerschool kreeg ik vooral in de  28 jaar dat ikzelf ambtenaar  was ( 1973-2000)Reeds in 1999 werd ik aangesproken om in de politiek te gaan . Met een statutaire job , die ik dan mogelijks moest verlaten, was dit geen eenvoudige beslissing . EN…. het lot besliste”

Christophe Merckx heeft gedurende enkele maanden Michel Bellemans, bij diens overlijden vervangen als schepen. Van 2000 tot 2006 was hij ook al raadslid van het OCMW en tien jaar voorzitter van het plaatselijke werkgelegenheidsagentschap (PWA)

Hij is er van bewust dat er nog veel uitdagingen komen.  Niet alleen wat betreft  gebouwen (nieuwe assistentiewoningen) maar ook de nakende nauwere samenwerking met de stadsdiensten tot zelfs de gehele integratie,  zal een grote uitdaging zijn.

Het slotwoord kwam van burgemeester Dirk Pieters. Hij loofde de inzet van Marie-Rose en gaf een overzicht van haar loopbaan. Burg Pieters: “Het OCMW was haar kind. Ze ging er mee slapen en stond ook op met het OCMW”.

Vanwege het stadsbestuur mocht Marie-Rose ook enkele geschenken in ontvangst  nemen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2016
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief