HALLE - Tiende keer Toernee Mondi’alle

C21

HALLE - Tiende keer Toernee Mondi’alle

Tournee_mondi_alle
Foto Emile Devogeleer
 

Gedurende negen edities bracht Toernee Mondi’alle wereldwijd besproken thema’s naar Halle. Dit jaar, tijdens de tiende editie op 19 november, blijven ze dichter bij huis. Toernee Mondi’alle daagt zichzelf en de bezoeker uit om Halle opnieuw te ontdekken en te beleven met een blik vol verwondering.

 ‘Wat als we onze eigen stad opnieuw zouden kunnen zien door de ogen van een nieuwkomer?’ Die vraag stelde Toernee Mondi’alle zich bij het thema Onderweg, dat dit jaar de wereldmaand bij elkaar bindt.

 Het team begon aan een heuse bucketlist: een lijst van zaken die je moét gedaan hebben om Halle wat beter te snappen. Of om Halle te (her)ontdekken. De lijst werd een ode aan de dagelijkse omgeving, met haar eigenheden en eigenaardigheden. Een ode aan de verwondering. Een ode aan de stad, Halle.

Tijdens de wereldmaand geeft Toernee Mondi’alle het goede voorbeeld. De leden gaan aan de slag om hun bucketlist stap voor stap te doorlopen én te illustreren – op een creatieve manier, want zo kent u hen intussen wel. Hun avonturen volg je weldra op hun Facebookpagina. ‘Daarnaast roepen ze de Hallenaren op om de lijst zelf onder handen te nemen en om foto’s en video’s van hun ervaringen met de organisatoren te delen via social media en info@toerneemondialle.be ’, vult woordvoerder Geert Van Kelecom aan. De volledige bucketlist komt op www.toerneemondialle.be .

 Investeren in een frisse kijk
Net zoals de vorige jaren schenkt Toernee Mondi’alle de opbrengst van zijn activiteiten aan een doel dat zich inzet voor hetzelfde thema. Dit jaar werd gekozen voor Halle zonder grenzen. Deze organisatie ontstond in Halle in 1993 en organiseert ontmoeting, bewustmaking en ondersteuning van nieuwkomers in Halle, waaronder ook vluchtelingen. Meer concrete informatie hieromtrent komt u gaandeweg te weten in de komende weken!

 Tien jaar feest
Ook voor deze tiende editie, die dit jaar plaatsvindt op 19 november, blijft Toernee Mondi’alle trouw aan zijn klassiekers.

 Dat ze dit jaar tien jaar bestaan zetten ze niet té sterk in de verf, al hebben ze toch voor wat extra’s gezorgd’, vertelt de fiere voorzitster Elke Dannau.  ‘We brouwden een verjaardagsbier, TOERNEE, dat intussen in verschillende café’s beschikbaar is en gesmaakt wordt. Het is fantastisch om te zien hoe we in al die jaren gegroeid zijn in aantal bezoekers en in de beleving die we hen kunnen aanbieden’.

 Voor een terugblik op de vorige edities en op de vele projecten die dankzij Toernee Mondi’alle op steun konden rekenen komt er een tijdelijke expo in de Paterskerk. Daar worden alle memorabele momenten uit de voorbije tien jaar in beeld gebracht. Wie de expo graag combineert met een solidare hap kan terecht in pop-uprestaurant De Steunzool, dat dit jaar zijn intrek neemt in de Paterskerk 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief