HALLE - Steve Claeys en zijn maats winnen seizoensfinale in Spa Francorchamps

C21

HALLE - Steve Claeys en zijn maats winnen seizoensfinale in Spa Francorchamps

Spa_francorchamps
Ingezonden foto
 

  Na een lange zomerstop was het afgelopen weekend weer tijd om de #113 BMW E30 325 van Autorenstal Debcom weer van stal te halen voor de seizoens  finale te Spa-Francorchamps. De wedstrijd werd verreden door vier piloten en dit over een tijdspanne van 180 minuten.

Er ging dus één pitstop meer moeten gemaakt worden dan de verplichte twee pitstops en het hele team hoopte dat dit hun kansen om hun tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen, niet ging in gevaar brengen. Een goed resultaat rijden was dus van belang en dit bracht de nodige suspens mee op de racedag.

Steve was zoals gewoonlijk weer van de partij samen met zijn vaste teamgenoten Eric Delnest en Joël Uylenbroeck, aangevuld met Frédéric Crucq, die de eerste wedstrijd in Spa-Francorchamps ook had meegereden en waar het viertal onverwacht met de winst naar huis kwam.

"Ik kijk er weer naar uit om met de BMW E30 op Spa-Francorchamps te rijden. Na de 24 Uren van Zolder die werd verreden met de Golf V 2.0 TDI van Fast&Fun is dit weer beetje "back to basics". De BMW is harder afgeveerd en heeft geen stuurbekrachtiging dus het zal weer werken worden. Na de problemen tijdens onze eerste wedstrijd van het jaar te Spa, hoop ik nu echt een top tijd te draaien. Onder de 3 minuten duiken zou gewoon top zijn." vertelt Steve Claeys.

Na een spannende wedstrijd en het uitvallen door mechanische pech van de leider van de wedstrijd won Steve Claeys en zijn team de seizoens finale in Spa Francorchamps

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief