Street-art in tunnel station BUIZINGEN

C21

Street-art in tunnel station BUIZINGEN

Graffoto
Foto Felix Merckx
 

 Halle en NMBS met de steun van Infrabel, pakken na Lembeek vorig jaar opnieuw uit met een Street Art-evenement om vingers en duimen van af te likken. Op 14, 15, 16, 22 en 23 oktober wordt het station van Buizingen aangepakt door een dertigtal Street Art- en  graffitiartiesten van hoog niveau.

Illegale graffiti en tags hebben een negatief effect op de uitstraling van de stations en ondermijnen de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van treinreizigers en inwoners. Bovendien lopen de kosten om de illegale graffiti te verwijderen hoog op. NMBS steunt projecten waarbij kwaliteitsvolle graffiti wordt geplaatst om de stationsbuurt aangenamer en kleurrijker te maken. Het station van Buizingen was al enkele jaren besmeurd met tekstjes en graffiti van laag allooi. Stad Halle en NMBS sloegen daarop de handen in elkaar om daar verbetering in te brengen. Vorig jaar werd beslist om het station van Lembeek te laten “painten” door zo’n dertigtal Street Art- en graffitiartiesten die hun strepen reeds ruim verdiend hebben. Voor de organisatie werd samengewerkt met Killerbee VZW.

Het artistieke luik van het project werd gedragen door de lokale graffitiartiest Koen ‘Eres’ Deweerdt. Deze samenwerking verliep voor alle partijen bijzonder vlot, het resultaat is werkelijk verbluffend.

Onder dezelfde samenwerkingsvorm nemen ze dit jaar het station van Buizingen onder handen. De voorbereidingen zijn getroffen, de spoorwegtunnel wordt onder aangepakt op 14, 15 en 16 oktober 2016.

Brugpijlers Pallieterweidestraat
Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel gaf, in het kader van het hele graffitiproject Buizingen, toestemming om de brugpijlers van de spoorwegbrug net buiten het station in de Pallieterweidestraat  mee op te nemen. De pijlers zijn elk +/- 135m groot en vormen ongetwijfeld de kers op de taart voor  dit project. Kunst in de openbare ruimte werkt positief op het straatbeeld, brengt mensen samen, vult ruimte nuttig in en stimuleert creativiteit.

Deze pijlers worden onder handen genomen tijdens het weekend van 22 en 23 oktober 2016.

Feestelijke opening
Op 26 oktober om 17u wordt de site feestelijk geopend door de Burgemeester, Schepenen en de NMBS. In dit kader organiseert de Jeugddienst van Halle van 13u tot 16u een gratis workshop streetart/station pimpen voor alle 10-18 jarigen. Inschrijven is wel verplicht via jeugd@halle.be 

Verkeershinder
Tijdens het spuiten van de tunnel is de hinder beperkt tot dampen in de tunnel en wat achtergrondmuziek. Kom gerust een kijkje nemen en bewonder hoe een spuitbus een echt kunstwerk  kan voortbrengen.

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober wordt de Pallieterweidestraat ter hoogte van de spoorwegbrug afgesloten voor alle verkeer. Gezien de verkeerssituatie, wordt er tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld in de Pallieterweidestraat tussen de brug en Alsembergsesteenweg. Het treinverkeer ondervindt geen hinder. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief