HALLE - De bibliotheek gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Djapo

C21

HALLE - De bibliotheek gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Djapo

Bib_p200
EP

 De bibliotheek van Halle gaat een samenwerkingovereenkomst aan met Djapo. Djapo is een educatieve organisatie die met kinderen werkt rond duurzame thema's en die scholen ondersteunt in systeemdenken, filosoferen en creatief denken.

 In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant werkt Djapo dit schooljaar een omnibus uit voor kleuters met verhalen rond het thema klimaat. Het project kreeg als titel: ‘Pyjamaverhalen voor het slapengaan’.

Voor het project verzamelt een medewerker van Djapo tijdens workshops in de derde kleuterklas van 5 gemeenten uit Vlaams-Brabant input rond oplossingen voor het klimaatprobleem. Met de input van de kleuters werkt een auteur verschillende verhalen uit. De kleuters mogen mee beslissen welke verhalen in de omnibus terecht komen. De omnibus wordt een mooie compilatie van verhalen rond ideeën van de kleuters, achtergrondinformatie rond klimaat en leuke doe-tips voor ouders en leerkrachten.

Het project eindigt met een voorleesmoment uit de omnibus in de bibliotheek. Hier hoor je later nog meer over.

 Het project om kleuters te sensibiliseren rond het klimaatprobleem en hen te stimuleren om op te groeien tot duurzame burgers, kadert ook in het klimaatactieplan van de stad Halle.

 Info: bibliotheek | bibliotheek@halle.be | T 02 365 98 60

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief