Klimaatgidsen ontvangen diploma in HALLE

C21

Klimaatgidsen ontvangen diploma in HALLE

Natuurpunt
Foto Olaf
 

 25 klimaatgidsen mochten in Halle hun diploma in ontvangst nemen. Het gaat om de tweede lichting klimaatgidsen van de Provincie Vlaams-Brabant. Natuurpunt CVN leidde de cursisten de voorbije maanden op tot echte 'klimaatambassadeurs', die het brede publiek informeren over de klimaatproblematiek en die hen motiveren om concrete klimaatacties te ondernemen.

De opleiding past in het plan van de provincie om klimaatneutraal te worden tegen 2040. Provincieraadslid Luc Debraekeleer, burgemeester Dirk Pieters en Halse schepen van duurzaamheid Peggy Massien reikten de diplomas uit.

De klimaatgidsen van Halle zijn, na Leuven, de volgende lichting klimaatgidsen voor de Provincie Vlaams-Brabant. Dit jaar en volgend jaar zijn er nog cursussen in Kortenberg, Diest, Dilbeek en Tienen. Naast de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Limburg is dit de vierde provincie waarvoor klimaatgidsen worden opgeleid.

De cursus is een initiatief van Natuurpunt CVN met de financiële steun van de Provincie Vlaams-Brabant en de Stad Halle en met medewerking van 11.11.11, Steven Vromman, Natuurpunt Halle, Natuurgidsen Zuidwest-Brabant, Natuurgroepering Zoniënwoud en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2016
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief