HALLE- Derde Halse seniorenweek

C21

HALLE- Derde Halse seniorenweek

Seniorenweek
Foto Emile Devogeleer
 

 Na het succes van de twee vorige edities van de seniorenweek werd geopteerd om ook dit jaar opnieuw een seniorenweek te organiseren. Gedurende de week van zondag 13 november tot vrijdag 18 november worden tal van leuke activiteiten georganiseerd voor alle 60 plussers.

 Ook dit jaar heeft de stad niet geaarzeld om het project te steunen. De seniorenraad en de ouderenverenigingen hopen met dit boeiende en gevarieerde programma een groot aantal senioren aangename momenten te bezorgen.

 Op het programma dit jaar staat:

 Zondag 13 november: Toneelvoorstelling “ Gezocht ...Een lijk”, een komische thriller door toneelgroep “ De Linde” in Zaal de Kring te Lembeek om 15.00 uur.

Kaarten voor deze voorstelling kunnen op donderdag 3 november aangekocht worden van 10 tot 12u in de inkomhal van het stadhuis ( oudstrijdersplein 18 Halle ), aan de prijs van 2 €.

Na de voorstelling is er een receptie voor het 20 jaar bestaan van Seniorenraad Halle.

 Maandag 14 november: Retro dansnamiddag en optreden van Jan Vanhoof, om 14.00 uur in CC ‘t Vondel INGANG 2 €. Voor al wie nog eens gezellig wil dansen zoals weleer, is dit de unieke gelegenheid. Tango, slow, wals, live, samba.....Alle ritmes komen aan bod. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door de Halse zanger Jan Vanhoof, in de jaren ‘60

medeoprichter van “ The Criminals” Ambiance verzekerd!  ( Seniorenraad )

 Dinsdag 15 november: Begint de dag met ‘ Dansinitiatie lijndans en samendans voor beginners en gevorderden’.Van 10 tot 12.00 uur in de fuifzaal De Kazerne Leide 3 in Halle, gratis deelname ( Okra Sint Martinus ).

 In de namiddag om 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis is er causerie “ In de greep van onze genen” door Dirk Draulans.

Dirk Draulans is bioloog, journalist en schrijver. Sinds 1987 is hij redacteur bij Knack.

Hij analyseert een aantal eigenschappen van onze moderne maatschappij, zoals de dikwijls vruchteloze strijd tegen te veel kilo’s en de groeiende angst voor dagelijkse verschijnselen als warm weer en chemische stoffen.

Hij neemt u mee op zwerftocht doorheen de wondere wereld van onze genen. De inkom bedraagt 2 €, receptie na de voorstelling

Dit is een organisatie van NEOS.

 Woensdag 16 november: Vanaf 10.00 uur kan men een balletje gooien op het ‘Petanquetoernooi’ van OKRA Groot Halle. Afspraak Sportcomplex De Bres Mgr Senciestraat 13 Halle, ( vroegere schietstand ) dit toernooi is gratis.

 Om 14.00 uur is er in de raadzaal van het stadhuis de filmvoorstelling “ Achter de wolken” met Jo De Meyere en Chris Lomme.

Het verhaal gaat over Gerard en Emma, jeugdgeliefden die elkaar na 40 jaar weer tegenkomen. Ooit vormden ze een koppel maar daarna trouwde zij met zijn beste vriend. Wanneer ze elkaar weer tegenkomen, zijn ze allebei opnieuw vrijgezel en worden ze weer verliefd. Kaartjes voor deze voorstelling kunnen in voorverkoop gekocht worden in CC ‘t Vondel of de dag zelf aan de ingang van de raadzaal

aan de prijs van 3,50 €, de organisatie is van CC ‘t Vondel.

 Donderdag 17 november: Staat volledig in het teken van de sport en start van 09u tot 16u met een tennistoernooi in TC Sollenbeemd. Na het succes van vorig jaar ( 15 ploegen ) worden alle tennissenioren op deze sportieve en gezellige activiteit verwacht.

Dubbel heren / dubbel dames en dubbel gemengd, elke ploeg speelt minstens 3 sets.

Inschrijven kan tot 1 november ( 7.50 € ) bij Viktor Denayer devik27@hotmail.com of op nummer 0494 80 82 65. De organisatie is van vzw-vnr Non Stop.

 In de namiddag is er een wandelnamiddag van 5 of 8 km om 13u45, Sportcomplex De Bres.

Deze wandeling is gratis en is een organisatie van wandelgroep De Krekels, de stad Halle en de seniorenraad.

Na de wandeling kan je genieten van een gratis consumptie.

 Vrijdag 18 november: Namiddagactiviteiten in De Oude Post – Kardinaal Cardijnstraat 9 Halle.

Van 11u45 tot 13u30  “ Middaglunch met Mikostorant” ( 2 gangen ) prijs 9 €. Liefst vooraf inschrijven want de plaatsen zijn beperkt

bij onthaal.halle@groepintro.be of op het nummer 02 361 04 35 ( organisatie van Mikostorant en Seniorenraad ).

 Om 14.00 uur is er “ Audiovisuele quiz “ met meerkeuzevragen, samengesteld door en voor senioren, deze quiz is gratis en er zijn meerdere prijzen te winnen ( organisatie van Non-Stop vnr-vzw )

 Om 15.00 uur is het tijd voor “ Samenzang”. Meezingers van vroeger en nu onder begeleiding van het “ Non-Stop orkest”.Teksten van alle liedjes zijn beschikbaar, sfeer gewaarborgd. Gratis en is een organisatie van Non-Stop vnr-vzw.

 De Halse Seniorenraad roept alle 60 plussers uit Groot Halle op om deel te nemen aan het mooie aanbod activiteiten tijdens deze seniorenweek. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief